Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Γιάννης Χώτος

Θέλω να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις για την ανάγκη δημιουργίας Πανελλαδικής Αγωνιστικής Κίνησης στην αγροτιά που θα συμβάλει στη συγκέντρωση δυνάμεων της μικρομεσαίας αγροτιάς στην προοπτική οικοδόμησης του Μετώπου.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, η αγροτική οικονομία συνολικότερα της χώρας μας δέχεται μια επίθεση διαρκείας. που εντάθηκε τη δεκαετία που διανύουμε με τις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ στα πλαίσια της ΟΝΕ, αλλά και για να προσαρμοστεί η γεωργία στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση γης και παραγωγής και το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Καθημερινά όλο και περισσότεροι κατανοούν τις πραγματικές αιτίες που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Αντικειμενικά το έδαφος είναι πρόσφορο να προβάλουμε την πολιτική μας πρόταση, να δυναμώσουμε την ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση στην ύπαιθρο, να συσπειρώσουμε γύρω από το Κόμμα και την πολιτική του τμήματα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς.

Εχουμε τη θετική εμπειρία του ΠΑΜΕ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην αγροτιά, που τα τελευταία χρόνια απέκτησε μια πλούσια αγωνιστική εμπειρία. Μέσα από τους αγώνες, πολλοί κατάλαβαν την αναγκαιότητα του πανελλαδικού συντονισμού των αγώνων και τη δημιουργία ενός σταθερού αγωνιστικού τόξου στα πλαίσια του αγροτικού κινήματος, που θα έχει στόχο την ανατροπή αυτής της αρνητικής πορείας και θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο αγροτικό κίνημα.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτή τη συσπείρωση;

Πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος, μεμονωμένοι αγρότες που βρέθηκαν στα «μπλόκα του αγώνα», κόντρα στην επιδρομή των ηγεσιών των κομμάτων τους.

Φτωχοί αγρότες, που, με την καθημερινή τους στάση στο χωριό, αρνούνται να δεχτούν το βίαιο ξεκλήρισμα και τη μαζική ανεργία.

Αγρότες που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά εκτιμάνε ότι πάντα τους λέγαμε την αλήθεια. Μια τέτοια κίνηση θα έχει κατεύθυνση και προσανατολισμό ριζικά αντίθετο με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Δε θα περιγράφει την κατάσταση, αλλά θα παλεύει για να την ανατρέψει.

Θα αναδείχνουν τις ευθύνες των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική, τις αιτίες των προβλημάτων. Θα οργανώνει την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς, προσανατολίζοντάς τη για συμμαχίες με την εργατική τάξη και άλλα μικροαστικά στρώματα.

Το πρόγραμμα πάλης θα έχει ορισμένους άξονες, όμως η τελική του διαμόρφωση θα είναι αποτέλεσμα πλατιάς συζήτησης μέσα στην αγροτιά. Σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορούν άμεσα να δραστηριοποιηθούν οι κομματικές δυνάμεις, συμβάλλοντας στη συγκρότηση αυτής της συσπείρωσης, δίνοντας ζωή στην ΚΟΒ, πλουτίζοντας το περιεχόμενό τους, ξεφεύγοντας από την τυπικότητα και τη ρουτίνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας με την ΠΑΣΥ (2011-01-12 00:00:00.0)
Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις (2009-01-30 00:00:00.0)
«Κάψτε» με την ψήφο την αντιαγροτική πολιτική (2007-08-30 00:00:00.0)
Επιστρέφουν αμετανόητοι! (2006-04-13 00:00:00.0)
Θέλει τολμηρότερο ξεκλήρισμα (2005-09-16 00:00:00.0)
Καμία υποταγή στην ΚΑΠ! (2004-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ