Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Φανούρης Καρούτσος

Σε συνθήκες γενικευμένης ανεργίας, χειμαρρώδεις ρυθμούς έχει προσλάβει η εσωτερική μετανάστευση στα νησιά μας. Συνέτεινε σε αυτό εκτός από την παραγωγική συρρίκνωση, που προϋπήρχε άλλωστε, και η πρόωρη έξοδος αρκετών νέων από το Λύκειο. Με γοργούς ρυθμούς γερνάει ο πληθυσμός των νησιών μας.

Σ' αυτό το πλαίσιο τεράστια είναι η εκστρατεία εξανδραποδισμού και εξαγοράς συνειδήσεων από τους εταίρους της διαχείρισης και της υποταγής στα νησιά μας. Οι μεν λοιδορούν και εκβιάζουν επειδή κυβερνούν. Οι δε δημαγωγούν και υπόσχονται επειδή ΘΑ κυβερνήσουν - και από κοντά οι κολαούζοι να προπαγανδίζουν δραστήρια τους «παραδείσους» της ΕΕ των κονδυλίων, προγραμμάτων, πακέτων, δράσεων και τα συναφή.

Αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν ενταχθεί σε τέτοιου είδους προγράμματα. Η Οργάνωσή μας δεν τα μηδενίζει. Διαφωνούμε ωστόσο με την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης, της λογικής της υποταγής με την οποία λειτουργούν. Κατά τα γνώμη μας, η επικράτηση μιας τέτοιας υποταγής στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλονται σταδιακά από την ΕΕ, θα είναι καταστροφική.

Κι ας μας απαντήσουν: Θα μορφωθούν τα παιδιά μας; Κι αν μορφωθούν, θα βρουν δουλιά; Θα συνεχίσουν οι απόμαχοι της δουλιάς να παίρνουν σύνταξη; Θα έχουμε και στο μέλλον δωρεάν περίθαλψη και πολύ περισσότερο θα έχουμε αναβαθμισμένες για τα ακριτικά νησιά μας υπηρεσίες υγείας από τις ήδη υπάρχουσες; Θα σταματήσει η δημογραφική συρρίκνωση; Μερικά μόνο ερωτήματα.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το ΑΑΔΜ έχει απήχηση στο λαό, συγχρόνως τρομάζει και εξοργίζει την άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς εκφραστές της. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν αποκλείσει μέχρι φιμώσεως τη φωνή μας από τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά. Κι αν μιλήσουν θα 'ναι για να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τις θέσεις μας οι, πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους.

Ομως με τη δράση μας, τη βελτίωση της δουλιάς μας, με οδηγό τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας θα προχωρήσουμε. Θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες κομμουνιστές θα είναι παρόντες. Ο κοκκινόβραχος της Ικαριάς θα συνεχίσει πάντα να είναι αγκάθι στα πλευρά των σύγχρονων ηγεμόνων και κοτσαμπάσηδων της υποταγής και της ενσωμάτωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διαχείριση της εξουσίας των αστών... (2012-03-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-02-03 00:00:00.0)
Κρίσιμο ζήτημα η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών (2003-01-18 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν την "Επιτροπή Πρωτοβουλίας" (1998-12-15 00:00:00.0)
"Θάβουν" τα ελληνικά ναυπηγεία (1997-09-05 00:00:00.0)
Δρόμος αντίστασης (1997-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ