Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Δημήτρης Ι. Τζαβάρας

Σωστά μας απασχολεί το περιεχόμενο των επιμέρους συσπειρώσεων και η δική μας συμπεριφορά σ' αυτές. Από το πώς λύνουμε αυτό το πρόβλημα εξαρτάται η ποιότητα του Μετώπου και η διαπαιδαγώγηση των συμμάχων και των γραμμών μας.

Υπάρχουν συγχύσεις γύρω από την τακτική μας, στον περίγυρό μας. Δε συμφωνούμε με απόψεις για περιορισμό του περιεχομένου μόνο σε ό,τι συγκινεί ή «είναι αποδεκτό». Στα κρίσιμα μέτωπα πάλης, αλλά και στις εκλογές διαφάνηκαν σοβαρά περιθώρια να δουλέψουμε με κόσμο ευρύτερο, δηλαδή μη κομμουνιστικό.

Η σχετική μικρή πείρα της ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου απ' τη δράση ενάντια στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη βάση του Αραξου και την πολυεθνική άσκηση DYNAMIC MIX, δείχνει ότι σωστά συνδυάστηκε η γραμμή συσπείρωσης με την όξυνση του ιδεολογικού μετώπου. Δεν ήμασταν μόνοι μας σ' όλη αυτή τη δράση. Η ΚΟ και η ΚΝΕ βοηθήθηκαν. Ξεκαθαρίστηκε ο σημερινός χαρακτήρας του φιλειρηνικού κινήματος. Η πάλη ενάντια στη ΝΑΤΟική παρουσία στη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο αποτελεί κρίκο για τη δουλιά του ΚΚΕ στην περιοχή αυτή, για τη λαϊκή συσπείρωση.

Η ΚΟ είναι τώρα πιο αξιόμαχη. Τα θετικά αποτελέσματα, για να μονιμοποιηθούν, χρειάζεται σταθερός προσανατολισμός, χωρίς υποχωρήσεις, στο ανέβασμα του καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Απαιτείται ένα σύνολο μέτρων που θα δώσουν την ικανότητα στην ΚΟ: α) να αντιπαλεύει καλύτερα την αστική ιδεολογία και τον οπορτουνισμό κάθε απόχρωσης και β) να προωθεί πιο αποτελεσματικά τη συσπείρωση δυνάμεων, να οργανώνει τη λαϊκή αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ