Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Γιώργος Στράβου

Η όλη προσυνεδριακή διαδικασία ήταν πετυχημένη, συνέβαλε ουσιαστικά στην αφομοίωση της πολιτικής του Κόμματος από τα στελέχη, τα μέλη και τους Κνίτες.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει βελτίωση της δουλιάς της, όμως, είναι πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών.

Το πρόβλημα βρίσκεται στα καθοδηγητικά όργανα και στα στελέχη, που δεν έχουν στενή σύνδεση με τις ΚΟΒ. Υπάρχει πρόβλημα ενιαίας αντίληψης για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τα στελέχη της ΚΟ, δρα σύμφωνα με αυτά που έχει ο καθένας στο μυαλό του και όχι με αυτά που έχει ανάγκη η οργάνωση.

Πολλά στελέχη υποχωρούν μπροστά στις πιέσεις που ασκεί ο ταξικός αντίπαλος, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε απόψεις «καλύτερα να μην κάνουμε, π.χ., μια πικετοφορία, αφού δεν υπάρχει συμμετοχή». Αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, αφού υπάρχει η εμπειρία και οι κατευθύνσεις.

Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να παρακολουθεί καλύτερα τις εξελίξεις στην περιοχή, αποκαλύπτοντας την πολιτική των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης.

Γίνεται προσπάθεια από τον ιμπεριαλισμό να μετατρέψουν ιστορικά φορτισμένες περιοχές (Γράμμος - Βίτσι) σε απέραντα πάρκα εκμετάλλευσης κέρδους, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και το ρόλο των ιμπεριαλιστών, τότε, αλλά και σήμερα. Επιδιώκουν να αμβλύνουν την αντιιμπεριαλιστική συνείδηση του λαού, να ξεχαστεί ο ρόλος των Αμερικάνων.

Εντονα προβάλλουν τη διαβαλκανική συνεργασία, αποσιωπώντας ότι από αυτήν την πολιτική επωφελείται το μεγάλο κεφάλαιο με τη διείσδυση στα Βαλκάνια.

Καλλιεργούν το σοβινισμό και τον εθνικισμό, προσπαθούν να αφομοιώσουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, κύρια Αλβανούς (θρησκευτικά, πολιτιστικά κλπ.) και όχι να ενταχθούν και αυτοί στην κοινωνία με πλήρη δικαιώματα. Εντονο είναι το πρόβλημα της ανεργίας στη Δυτ. Μακεδονία (17%), που οδηγεί στην εκμετάλλευση των εργαζομένων από την εργοδοσία, τα κόμματα του δικομματισμού, απομαζικοποιώντας τα σωματεία, ψάχνοντας ατομικά να λύσουν τα προβλήματά τους. Ανάπτυξη γίνεται στην περιοχή, αλλά στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζουν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ