Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΣΗΣ
Ιστορία γραμμένη με εκατόμβες από θυσίες

Χαιρετισμό επέδωσε στο προεδρείο του Συνεδρίου ο ΓΓ του Αγροτικού Κόμματος, Κώστας Νάσης. Στο χαιρετισμό του σημειώνει τα παρακάτω:

«Αγαπητέ πρόεδρε του Συνεδρίου, αγαπητοί σύνεδροι, σύντροφοι, φίλες και φίλοι.

Από μέρους του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ) και εμού, απευθύνω θερμό χαιρετισμό στο 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Του Κόμματος που δόξασε την πατρίδα μας στις πιο κρίσιμες φάσεις της εθνικής μας ζωής. Του Κόμματος που υπήρξε η καρδιά και η ψυχή της εποποιίας του ΕΑΜ και της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, σε συνεργασία και με το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ που υπήρξε από τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ, τότε, κόμματα του ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ΕΑΜ.

Ας μην ξεχνούμε ότι η πραγματική ιστορία της πατρίδας μας, τον τελευταίο αιώνα, είναι γραμμένη, βασικά με τις απροσμέτρητες προσφορές, δοκιμασίες και εκατόμβες, θυσίες του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Και βέβαια, ορισμένες ηγεσίες του ΚΚΕ έκαναν και λάθη και μάλιστα βασικά λάθη που κόστισαν ακριβά στον τόπο μας. Κύρια όμως αιτία των λαθών αυτών, ήταν η ωμή ξένη ανάμειξη και επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, των Αγγλων και σε συνέχεια των Αμερικανών, η οποία επέμβαση, δυστυχώς, συνεχίζεται και σήμερα και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη ένταση και έκταση, με την ουσιαστική κατάργηση ακόμα και των πιο πενιχρών, σε λειτουργία, σωμάτων και οργάνων που είχαν απομείνει μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για παράδειγμα του ΟΗΕ και αυτού ακόμα του ΝΑΤΟ, και τη βίαιη και βάρβαρη εγκατάσταση της «νέας τάξης πραγμάτων» και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης.

Το 16ο Συνέδριό σας, αγαπητοί σύνεδροι, καλεσμένοι και φίλοι, συνέρχεται σε μία περίοδο από πολλές πλευρές κρίσιμη και επικίνδυνη σε ελλαδική και παγκόσμια κλίμακα.

Σε μια περίοδο που μετά, κυρίως την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης και την εγκατάσταση της «νέας τάξης πραγμάτων», της Ευρωπαϊκής και Νομισματικής Ενωσης και της παγκοσμιοποίησης, η ανθρωπότητα και κυρίως, οι εργαζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι κάθε χώρας, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 90% του συνόλου των λαών τους, πέρασε σε μια τροχιά στυγνής εκμετάλλευσης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το μονοπωλιακό καπιταλισμό, την πρωτοφανή ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και τις πολυεθνικές εταιρίες.

Σ' αυτή ακριβώς την ανησυχητική κατάσταση και για τη χώρα μας και το λαό της, είναι γνωστός ο πρωταγωνιστικός ρόλος και η προσφορά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Και η γνωστή βασική πολιτική του πρόταση, της συγκεκριμενοποίησης, ενίσχυσης και ανάπτυξης του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, αποτελεί τον πλέον κυρίαρχο στόχο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων και προβλημάτων που ανακύπτουν μέσα στην πράγματι δύσκολη αυτή πολιτική μας κατάσταση. Γι' αυτό και επιβάλλεται να βοηθηθεί παντοιοτρόπως. Το ΜΕΤΩΠΟ αυτό είναι εκ των πραγμάτων ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

Χωρούν σ' αυτό όλοι οι Ελληνες εκμεταλλευόμενοι, από τα μεγάλα οικονομικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα, αρκεί ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη ευρύτητα, τόλμη, προσοχή και κάποια ρίσκα τη στιγμή μάλιστα που προβλέπεται συμπαράταξη και άλλων διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, αλλά και την κατανόηση απ' αυτές του ρόλου του ΚΚΕ στη βάση εννοείται της αυτονομίας κάθε κόμματος και της ισότιμης συνεργασίας κάθε κόμματος, κι ακόμα την εφαρμογή των κανόνων και προϋποθέσεων αυτών από το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ με την πολύχρονη πείρα που έχει στον τομέα αυτό και κυρίως από τη δημιουργία του ΕΑΜ και του Λαϊκού Μετώπου του 1935, πριν τη δικτατορία του Μεταξά, πρέπει να αποτελεί εγγύηση και για την επιτυχία του σημερινού ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Μ' αυτές τις σκέψεις και απόψεις μας εύχομαι από καρδιάς την καλύτερη ευόδωση των εργασιών του Συνεδρίου σας και την αποτελεσματικότερη επιτυχία των επιδιώξεών σας.

Σας ευχαριστώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ