Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Πέτρος Ταταρίδης

Το 16ο Συνέδριο γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η αναδιάρθρωση στο επίπεδο της παραγωγικής διαδικασίας έχει σαρώσει ό,τι έχτισαν οι εργαζόμενοι με κόπο και θυσίες. Η ιδιωτικοποίηση των παραγωγικών δημόσιων επιχειρήσεων είναι πλέον γεγονός. Μέσα σ' αυτές τις αναδιαρθρώσεις, δεν ήταν δυνατόν να μείνει απ' έξω η ΔΕΗ, αφού αποτελεί χώρο κερδοσκοπίας για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Η υποδομή της ΔΕΗ σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, ορυχεία, σταθμούς και δίκτυα μεταφοράς, είναι στην υπηρεσία του κάθε αεριτζή εργολάβου. Η μετοχοποίηση της ΔΕΗ από τον Ιούλη του 2001 θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της κιλοβατώρας και αυτό θα το επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι νέες εργασιακές σχέσεις πλέον είναι γεγονός και αυτό αλλάζει το εργασιακό τοπίο και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, που αποτελούσαν στόχο για όλη την εργατική τάξης της χώρας μας, παίρνονται πίσω. Η πλειοψηφία σε ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο να περάσουν αυτά τα μέτρα. Η συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» αποδείχτηκε καθοριστική και έτσι μπορούμε να πούμε «άξιος ο μισθός τους».

Στο διάστημα αυτό, αναπτύχθηκαν αγώνες με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, χωρίς όμως προοπτική. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δρα η ΚΟ ΔΕΗ και προσπαθεί να φέρει τη Γενική Πολιτική Πρόταση του Κόμματος στους εργαζόμενους.

- Καλή δουλιά γίνεται με τον «Ρίζο» της Κυριακής μέσα στους εργασιακούς χώρους.

- Προϋποθέσεις στρατολογιών, ένταξη νέων εργατών στο Κόμμα υπάρχουν.

- Για όλα αυτά καθοριστικός είναι ο ρόλος της ΚΟΒ. Η πολιτική παρέμβαση στο χώρο δουλιάς είναι αυτή που καθιερώνει στη συνείδηση των εργαζομένων το Κόμμα στο χώρο τους. Επιτακτική ανάγκη, να διευρυνθούν οι συνεννοήσεις και με κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις σε διεθνές επίπεδο. Ο δρόμος της συγκρότησης του ΑΑΔΜ είναι μονόδρομος, που έχει τη δική του μοναδική ομορφιά, για να προοδεύσει ο τόπος μας και να ευημερήσει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ