Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετιστήρια μηνύματα στο ΚΚΕ από όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ συγχαρητήρια από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για την επιτυχία στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαρητήρια μηνύματα για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής από αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα. Ο «Ρ» έχει ήδη δημοσιεύσει τα μηνύματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, και του Κόμματος Εργατών Βελγίου και σήμερα συνεχίζει με νέα μηνύματα:

ΑΚΕΛ Κύπρου

Εκ μέρους της ΚΕ του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού, ο ΓΓ της Αντρος Κυπριανού σημειώνει: «Θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εδραίωση του Κόμματος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και για τη διεύρυνση της επιρροής των θέσεων του ΚΚΕ. Η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, που έφτασε σχεδόν στο 11%, σαφέστατα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Κόμμα. Θέλουμε να ευχηθούμε επιτυχία στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς και στους επερχόμενους αγώνες που θα κληθείτε να δώσετε.

Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους αγώνες του Κόμματός σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής προόδου και προκοπής στην Ελλάδα.

Για ακόμα μία φορά σας συγχαίρουμε θερμά από μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ».

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

Στο μήνυμά του ο Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ Βίκτορ Τιούλκιν αναφέρει: «Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ) συγχαίρει τους κομμουνιστές της Ελλάδας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), τις άλλες ταξικές οργανώσεις και όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας για την επιτυχία στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ηςΝοέμβρη 2010.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", που στήριξε το ΚΚΕ, ήταν η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας που ενίσχυσε την επιρροή της σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Δεδομένου ότι αυτές οι εκλογές είχαν εμφανή πολιτικό χαρακτήρα και διεξήχθησαν στο φόντο σκληρών ταξικών αγώνων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στην αστική κυβέρνηση της χώρας και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΕΕ, ΔΝΤ κ.ά.) που τη στηρίζουν, δεδομένου ότι αυτή η επιτυχία εκφράζει τη συνειδητή ταξική στήριξη των εργαζομένων προς τις θέσεις των κομμουνιστών, η επιτυχία του ΚΚΕ δείχνει ότι:

Οι εργαζόμενοι στήριξαν όχι τόσο τη δριμεία κριτική και τις υποσχέσεις, αλλά πρώτα και κύρια την πραγματική πάλη με την οποία οι εργαζόμενοι της Ελλάδας ανατάραξαν το 2010 όλη την Ευρώπη.

Ο εργαζόμενος λαός δε στήριξε απλά τους ηγέτες του Κόμματος, αλλά την πραγματική ένωση των ταξικών οργανώσεων, πυρήνας των οποίων είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Ο λαός στήριξε τη βασική προγραμματική υπόσχεση των κομμουνιστών να αξιοποιήσουν τους εκλεγμένους συμβούλους για την οργάνωση της ακόμη πιο πλατιάς μελλοντικής πάλης των εργαζομένων.

Το ΚΕΚΡ συγχαίρει το ΚΚΕ για την επιτυχία και συμμερίζεται πλήρως την προσέγγισή του για αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μεθόδων δουλειάς για την ανάπτυξη της πλατύτερης δυνατής ταξικής πάλης των ίδιων των εργαζόμενων μαζών.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες!»

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) ο Πρακάς Καράτ, ΓΓ της ΚΕ, σημειώνει: «Αγαπητή συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την καλή επίδοση του ΚΚΕ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Μέσω εσάς συγχαίρουμε όλο το Κόμμα - όλα τα μέλη, οπαδούς και ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για αυτή τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι σε αυτές τις εκλογές μπορέσατε επίσης να αυξήσετε το ποσοστό σας κατά 3,3%, σε σχέση με τις ψήφους που είχατε εξασφαλίσει στις βουλευτικές εκλογές το 2009.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα των αγώνων που δόθηκαν από το ΚΚΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ και άλλες μαζικές οργανώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα που πέτυχε το ΚΚΕ, μπορούν να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το Κόμμα και να βοηθήσουν στην εντατικοποίηση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

Για ακόμα μία φορά έχουμε την ευκαιρία να σας συγχαρούμε και να σας διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) θα στέκεται πάντα αλληλέγγυο με το ΚΚΕ σε όλους του τους αγώνες».

Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

Ο Πιοτρ Σιμονιένκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, σημειώνει:

«Η ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας υποδέχτηκε το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το αδελφό ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές τοπικές εκλογές με αίσθημα χαράς κι υπερηφάνειας για τους Ελληνες συντρόφους μας.

Οι κομμουνιστές της Ουκρανίας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά μπόρεσαν να διαπιστώσουν πως το τόσο υψηλό ποσοστό που συγκεντρώσατε ήταν αποτέλεσμα της γεμάτης αυτοθυσία δουλειάς των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΕ του, κάτω από την καθοδήγηση της οποίας έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθούν πολυπληθείς δραστηριότητες, διαδηλώσεις, απεργίες, στη διάρκεια των οποίων έγινε κατορθωτό να φτάσουν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι προγραμματικοί στόχοι και οι ρεαλιστικές προτάσεις των κομμουνιστών.

Είμαστε σίγουροι πως το ΚΚΕ, χάρη στη σωστά επεξεργασμένη στρατηγική του, θα συνεχίσει και στο μέλλον να πυκνώνει τις γραμμές των υποστηρικτών του και τα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές θα είναι ακόμη υψηλότερα.

Από την ψυχή μας, σας ευχόμαστε, συντρόφισσα Παπαρήγα, επιτυχίες στην υπόθεσή σας, υγεία κι ευτυχία και σε όλους τους κομμουνιστές του αδελφού ΚΚΕ ευχόμαστε ειρήνη, ό,τι το καλύτερο κι ευημερία».

Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας

Εκ μέρους της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας (ΕΚΟυ) η Ταμίλα Γιαμπρόβα αναφέρει: «Σας στέλνουμε αδελφικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για την επάξια επιτυχία στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της "Λαϊκής Συσπείρωσης", πυρήνας της οποίας είναι το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και άλλες οργανώσεις της λαϊκής αντίστασης. Αυτή η επιτυχία ήρθε ως αποτέλεσμα της επίμονης, μακροχρόνιας, καθημερινής πάλης του Κόμματός σας για κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών δυνάμεων όχι μόνο για την απόκρουση, αλλά και για την αντεπίθεση ενάντια στην ενιαία επίθεση στα βασικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες της εργατικής τάξης, που εξαπέλυσαν το μονοπωλιακό κεφάλαιο στην Ελλάδα, το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι διεθνείς κρατικές ενώσεις.

Το ΚΚΕ απέδειξε έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, τον έντεχνο συνδυασμό και αξιοποίηση όλων των μορφών της ταξικής πάλης όχι μόνο για την επίτευξη στόχων στο πλαίσιο της τακτικής, αλλά και για την προσέγγιση του στρατηγικού στόχου, την εξάλειψη της ίδιας της βάσης του εκμεταλλευτικού συστήματος, για το σοσιαλιστικό μέλλον της Ελλάδας.

Το παράδειγμά σας, αγαπητοί σύντροφοι, διδάσκει και εμπνέει όλα τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς».

Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

Εκ μέρους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών, ο Φρανσέσκο Φρανσεσκάλια αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μας για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε το ΚΚΕ στη διάρκεια των τελευταίων περιφερειακών και τοπικών εκλογών.

Η επιτυχία του ΚΚΕ είναι ακόμη πιο σημαντική δεδομένης της πτώσης όλων των άλλων ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και της σημαντικής αύξησης της αποχής. Πρόκειται για σαφή ένδειξη της επιτυχίας του αγώνα και των εθνικών πολιτικών του ΚΚΕ κατά της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων».

ΚΚ Λουξεμβούργου

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Λουξεμβούργου, σε μήνυμα του ο Αλί Ρουκέρτ, πρόεδρος, σημειώνει:

«Αγαπητή συντρόφισσα Αλέκα, μεταφέρω σε εσάς και σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ τα συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα του Κόμματος στις τοπικές εκλογές της Κυριακής.

Τα αποτελέσματα αποτελούν σαφή απόδειξη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δείχνει το δρόμο για έξοδο από την βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ολα τα άλλα κόμματα - το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. ή η αποκαλούμενη αριστερά - αποδεικνύουν ότι αποτελούν μέρος του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Ωστόσο, η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη μπορεί να βρεθεί μόνο στη διάλυση του καπιταλισμού, με τον τερματισμό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, σοσιαλιστικής. Οι κομμουνιστές του Λουξεμβούργου είναι περήφανοι που στέκονται στο πλευρό σας σε αυτόν το δρόμο.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς».

Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

Εκ μέρους του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, ο Ντανιέλ Αντονίνι σημειώνει: «Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα, που δίνουν 11% στο ΚΚΕ, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτήν τη σημαντική επιτυχία. Μια επιτυχία που είναι καρπός της μάχης χωρίς συμβιβασμούς που δίνει το Κόμμα σας ενάντια στα πλήγματα που δέχονται οι κοινωνικές κατακτήσεις, της μάχης για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό. Η επιτυχία σας ενισχύει τους Γάλλους κομμουνιστές που παραμένουν πιστοί στο μαρξισμό - λενινισμό στους δικούς τους δύσκολους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ