Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ικαρία δε θα σκύψει το κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική

Ανθρωπο τον άνθρωπο, με χαρτί και μολύβι δίνεται η μάχη του ψηφοδελτίου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία του Εύδηλου

Ο Στέλιος Σταμούλος
Ο Στέλιος Σταμούλος
(Της απεσταλμένης μας Αθηνάς ΖΥΜΑΡΗ).--

Από τη μία άκρη της Ικαρίας ως την άλλη, σε κάθε χωριό, πλατεία, σπίτι, παντού, η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ, με αμείωτη ένταση δίνει καθημερινά, όπως και χτες, τη μάχη του ψηφοδελτίου, αναδεικνύοντας, άνθρωπο τον άνθρωπο, την τεράστια σημασία που έχει ο λαός της Ικαρίας την Κυριακή το βράδυ να αναδείξει δήμαρχο κομμουνιστή, τον Στέλιο Σταμούλο. Για να δώσει την κατάλληλη απάντηση στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που για να αναγκάσουν το λαό της Ικαρίας να υποκύψει στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων δε δίστασαν να συγκροτήσουν κοινό συνδυασμό, να κατεβάσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Χριστόδουλο Σταυρινάδη.

Δείγμα γραφής θα αποτελέσει η σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία του Εύδηλου με ομιλητή τον Στέλιο Σταμούλο.

Χτες το απόγευμα έγινε μαζική σύσκεψη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού Κουντουμάς με ομιλητή τον Στρατή Κόρακα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Ο Στρ. Κόρακας μιλώντας στους συγκεντρωμένους επικέντρωσε στο πώς πρέπει να οργανωθεί η μάχη του ψηφοδελτίου, που πρέπει να δοθεί ως το τελευταίο λεπτό, ώστε να είναι νικηφόρος ο β' γύρος στην Ικαρία. Τόνισε με έμφαση ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ικαρία, η ανάδειξη κομμουνιστή δημάρχου, έχει τεράστια σημασία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε ολόκληρη την Ελλάδα», γιατί με τα όσα προετοιμάζονται να προωθηθούν με τον «Καλλικράτη», θα είναι «το φωτεινό παράδειγμα» για τους εργαζόμενους τι σημαίνει στο δήμο να υπάρχει αγωνιστική δημοτική αρχή, δημοτική αρχή που θα υψώνει ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική, θα συμβάλλει στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων, δε θα είναι μηχανισμός φορομπηξίας, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων.

Διευρυμένη σύσκεψη έγινε ακόμα στο χωριό Καρκινάγρι, ενώ στον Εύδηλο έγινε μαζική περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αθλια υπονοούμενα από τον Π. Καμμένο

Ολη αυτή η καλά οργανωμένη δράση που αναπτύσσεται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλα τα χωριά της Ικαρίας έχει αρχίσει να καρποφορεί. Στον απολογισμό της δουλειάς που γίνεται κάθε βράδυ, καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν είναι λίγοι οι Ικαριώτες που θέλουν να «διορθώσουν» την ψήφο τους.

Επιπλέον, έχει πεισμώσει αρκετούς Ικαριώτες και η βρώμικη επίθεση που γίνεται σε βάρος του ΚΚΕ, από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, περί δήθεν συναλλαγών του με τη ΝΔ. Σε ό,τι αφορά στην Ικαρία τη «σημαία» της συκοφαντίας κρατά ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος, ο οποίος, αργά προχτές το βράδυ, εμφανίστηκε σε καφενείο της πλατείας του Εύδηλου για να δηλώσει «στηρίζω Σταμούλο», αφήνοντας ταυτόχρονα τα γνωστά άθλια υπονοούμενα περί συνεργασίας με το ΚΚΕ στο β' γύρο για την περιφέρεια του Β. Αιγαίου! Αυτό, όταν η ΝΔ στην Ικαρία επίσημα συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑ.Ο.Σ., εναντίον του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν η Ικαρία να έχει δήμαρχο κομμουνιστή. Βασικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι Ικαριώτες διέψευσαν τις προσδοκίες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. ότι θα «καθάριζαν» από τον πρώτο γύρο. Αυτό που κατάφεραν τελικά ήταν να προηγηθούν μόλις 81 ψήφους από το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο συνδυασμός τονίζει ότι από τη Δευτέρα «νέα δεινά περιμένουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες», και τονίζει: «Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μετατραπεί σε δυναμική εξέλιξη για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων. Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δίνουμε καθαρή απάντηση και σε αυτούς που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ή να αξιοποιήσουν το οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να αλλοιώσουν τη λαϊκή συνείδηση. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ