Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ατιμία και τα σχέδια από το πρόσφατο παρελθόν

Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε μετεκλογική τηλεοπτική συζήτηση, απαντώντας σχετικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το αστικό πολιτικό σύστημα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα με το γεγονός ότι από την πτώση του δικομματισμού και του ΠΑΣΟΚ επωφελήθηκε το ΚΚΕ, συγκριτικά με άλλες χώρες της «Ευρώπης», είπε περίπου τα εξής: Στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιομορφίες που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες. Υπάρχουν τα «άκρα», ο «ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ». Βεβαίως ανάλογα φαινόμενα σαν το ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν και σε χώρες της «Ευρώπης». Αλλά το ΚΚΕ είναι φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της. Γιατί τέτοιο κόμμα, συντηρητικό, απολίθωμα μιας εποχής που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, μ' αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτή την πολιτική δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της Ευρώπης!!!

Ηταν το ίδιο στέλεχος που έγινε ο φορέας της προβοκάτσιας με την υπόθεση «Γερμανός».

Μετά τις εκλογές του 2007, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθετε δημόσια το ζήτημα πως το ξεπέρασμα της κρίσης τους, τότε, απαιτεί τακτική που να ξανακερδίσει τις χαμένες προς το ΚΚΕ δυνάμεις, γιατί, έλεγαν, αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας, κερδίζοντας τη ΝΔ και όχι κερδίζοντας το ΠΑΣΟΚ δυνάμεις από τη ΝΔ.

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2009 στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε οφ δε ρέκορντ συζητήσεις με δημοσιογράφους αποκάλυψαν πως οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις εκπορεύονται από το κυβερνητικό κόμμα. Οτι απ' αυτούς ξεκίνησε η βρώμικη επίθεση για τα οικονομικά του ΚΚΕ και το «Γερμανό». Στη συνέχεια έδωσαν και τα πειστήρια ως φορέας των αντιΚΚΕ επιθέσεων. Με ομολογίες από την εισηγητική έκθεση, η οποία συντάχθηκε από την Τ. Αντωνίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που προσυπογράφηκε από την ηγετική ομάδα του, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ είναι μέρος του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που βιώνει βαθιά κρίση». Το ΚΚΕ είναι «μέρος του οικονομικού - πολιτικού συστήματος... είναι μέρος της ηθικής κρίσης του πολιτικού συστήματος». Γι' αυτό και η επίθεση για τα οικονομικά του ΚΚΕ όταν, την ίδια περίοδο, βοούσε ο τόπος λόγω ομολογίας του Τσουκάτου για χρηματισμό του ΠΑΣΟΚ από τη «Ζήμενς». Την ίδια περίοδο που έγραφαν μέλη και οπαδούς, με το δέλεαρ πιστωτικής κάρτας με φτηνό επιτόκιο, στέλνοντας ανθρώπους στο ζυγό του τραπεζικού κεφαλαίου, λειτουργώντας ως μεσάζοντες και ντίλερ του, ομολογώντας ότι μέσω αυτής της συναλλαγής θα εξοικονομήσουν χρήμα για τη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ