Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Λαθροχειρίες και αυθαίρετες εκτιμήσεις

Αθροίζει ανόμοια ποσοστά για να δικαιολογήσει τις επιδόσεις του στις εκλογές

Με αυθαίρετες αναγωγές και άθροιση ανόμοιων μεταξύ τους ποσοστών, η ηγεσία του ΣΥΝ προσπαθεί να προσπεράσει το εκλογικό αποτέλεσμα, που διέψευσε τις προσδοκίες της, με στόχο να μειώσει την αξία της ψήφου όσων έκαναν το θαρραλέο βήμα, προσπέρασαν το δικομματισμό και τα αναχώματά του και έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΚΚΕ.

Χτες, ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», ισχυρίστηκε ότι «σε μια περίοδο που ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι δεν πάνε στην κάλπη και ενάμισι εκατομμύριο φεύγουν από την κάλπη των δυο μεγάλων κομμάτων βλέπουμε ότι η αριστερά, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ποσοστιαία (...) δεν καρπώνεται αυτή τη δυναμική που θα έπρεπε να καρπωθεί». Στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε πως «η εικόνα μιας αριστεράς που στην περιφέρεια της Αττικής κατέβαινε με εφτά διαφορετικούς συνδυασμούς, είναι μια εικόνα που δεν ενισχύει την αξιοπιστία» παρότι, όπως συμπλήρωσε, «στην Αττική πάνω από 30% συνολικά ψήφισε την αριστερά που είναι πρωτοφανές»!

Οι παραπάνω αυθαιρεσίες ήταν το ορεκτικό για να σερβιριστεί ξανά στο λαό το ξαναζεσταμένο πιάτο της «ενότητας της αριστεράς». Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «είναι αναγκαίο σήμερα να κουβεντιάσουμε αν υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης, κοινού μετώπου, ευρύτατου μετώπου προφανώς» και προανήγγειλε δράσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Ο ίδιος δεν απέκλεισε να απευθυνθούν και στον Γ. Δημαρά, απ' τον οποίο, όπως είπε, αναμένουν αποσαφήνιση της δήλωσής του το βράδυ των εκλογών!

Ερωτώμενος για το δεύτερο γύρο, υπερασπίστηκε την υπεκφυγή της πρότασής τους για ψήφο «κατά συνείδηση», επιβεβαιώνοντας τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της αντιδικομματικής κριτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Θυμήθηκε μάλιστα ως και το επιχείρημα για τις «προσωπικότητες των υποψηφίων», προκειμένου να σπρώξει τους ψηφοφόρους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο δεύτερο γύρο.

Αποστάσεις απ' τη γραμμή του ΣΥΝ για «ψήφο κατά συνείδηση» κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, λέγοντας (Αθήνα 9.84) ότι «το βράδυ της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ θα μιλάει για νίκη. Και θα μιλάει για νίκη με τις ψήφους της Αριστεράς που δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε ένα παιχνίδι δικομματισμού, που ούτε καν κομπάρσος θα είναι, απλώς θα χρησιμοποιηθεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξ ιδίων τα αλλότρια (2012-04-26 00:00:00.0)
Ντουφεκιές και εντυπωσιοθηρία για να θαφτεί το στρατηγικό αδιέξοδο (2010-11-30 00:00:00.0)
Εφεδρεία του πολιτικού συστήματος σε διαρκή ετοιμότητα (2009-10-06 00:00:00.0)
ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ «είμαστε όμοροι χώροι» (2009-01-15 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η κάμψη του δικομματισμού (2008-03-05 00:00:00.0)
Αφερέγγυα στάση απέναντι στο δικομματισμό (2007-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ