Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι πραγματικές ανίερες συμμαχίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Για να δούμε τώρα, ποιες είναι οι πραγματικές «ανίερες συμμαχίες»; Τι κάνουν όσοι κατηγορούν ευθέως (ή αφήνουν πολύ προσεκτικά, αλλά πεντακάθαρα υπονοούμενα) για ...σκοτεινές συμμαχίες του ΚΚΕ; Εχουμε και λέμε: ΕΚ Μεσολογγίου. Στο πρόσφατο συνέδριο που έγινε, η συνεργασία (που υπάρχει εδώ και χρόνια) ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ. Αλλο παράδειγμα: ΕΚ Πτολεμαΐδας. Στο πρόσφατο συνέδριο ΠΑΣΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) κατέβηκαν ξανά σε κοινό ψηφοδέλτιο. Και τα παραδείγματα είναι πολλά...

Αυτή η συνεύρεση τους ένωσε και στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», όταν κατέβαζαν τους εργάτες να διαδηλώνουν στην Αθήνα για να πάρει δάνεια ο εργοδότης. Το αποτέλεσμα ήταν να τσεπώνει η διοίκηση του Ομίλου τις επιδοτήσεις κι έπειτα να μοιράζει «λουκέτα» και απολύσεις. Τους ίδιους στόχους εξυπηρετεί κι η συνεύρεση ΠΑΣΚΕ, ΑΠ και ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Πρόσφατα έκαναν συνάντηση με την εργοδοσία των «Ατλάντικ» και το υπουργείο Εργασίας για την προώθηση ανάλογου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Ετσι, λένε, θα σωθούν οι θέσεις εργασίας. Η πείρα όμως έχει δείξει πως έτσι σώζονται μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Αυτές είναι οι πραγματικές «ανίερες συμμαχίες». Οι συνεργασίες ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και με στόχο την προστασία των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Αυτές, βέβαια, κανένα «ανεξάρτητο» ΜΜΕ δεν ...τις βλέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ