Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτηνές υπεκφυγές

«

Δεν θεωρούμε τους ψηφοφόρους μας αγέλη για να κάνουμε τον τσοπάνη και να την κατευθύνουμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και πρόσθεσε: «Οι ψηφοφόροι μας έχουν και κριτήριο και αντίληψη και θα συνεκτιμήσουν και θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στο δεύτερο γύρο». Αυτά για να αιτιολογήσει την προτροπή του ΣΥΝ για ψήφο «κατά συνείδηση» στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να υπεκφύγει και να αποφύγει μια καθαρή και ξάστερη πολιτική τοποθέτηση, η οποία εκ των πραγμάτων δεν υποτιμά το κριτήριο και την αντίληψη των ψηφοφόρων, αλλά αντίθετα δηλώνει τη θέση του κάθε κόμματος απέναντι στους άλλους υποψήφιους και τη στρατηγική που υπηρετούν.

Είναι καθόλα θεμιτό όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απευθύνονται στον λαό για να επιδράσουν στη συνείδησή του και να διαμορφώσουν υπέρ τους τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει και δρα πολιτικά. Ασχέτως αν η επίδραση επιχειρείται πολλές φορές με αθέμιτα μέσα και το κριτήριο καταλήγει να διαμορφώνεται υπό το βάρος εκβιασμών και εκφοβιστικών διλημμάτων. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον λαό καθ' όλη την προεκλογική περίοδο καταγγέλλοντας στα λόγια τον δικομματισμό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κι αφού μάζεψε ό,τι μπόρεσε να μαζέψει στον πρώτο γύρο, τώρα σφυρίζει αδιάφορα και προτείνει στον λαό να επιλέξει ανάμεσα σ' αυτούς που προεκλογικά κατήγγειλε.

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και καιροσκοπισμός, τότε τι είναι; Αυτή η στάση επιβεβαιώνει το πόσο ρηχή ήταν η αντιδικομματική ρητορεία του και ότι αποσκοπούσε μόνο στην ψηφοθηρία. Ξέρει ο ΣΥΝ ότι η θέση του σπρώχνει αντικειμενικά ψηφοφόρους που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο να επιλέξουν ανάμεσα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να γίνουν ρυθμιστές των μεταξύ τους ανταγωνισμών, την ώρα που είναι δεδομένη η αντιλαϊκή πολιτική και των δύο. Ο ίδιος που στηλίτευε την «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη όταν αυτή προέτρεπε σε ψήφο με κριτήριο τις «ικανότητες» και τη «φερεγγυότητα» των υποψηφίων, δηλώνει σήμερα ότι «θα υπάρξουν δήμοι όπου θα παίξει ρόλο η προσωπικότητα του δημάρχου»! Πάει κι ο «Καλλικράτης», πάει και το μνημόνιο, σαν να λέμε περασμένα - ξεχασμένα!

Λίγο μετά, στην ίδια συνέντευξη, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει με θράσος ότι «στην πολιτική δεν είναι σαν το σκοτσέζικο ντους, κάθε δέκα μέρες να αλλάζεις δίλημμα»... Ο,τι δηλαδή κάνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα συνειδητά, αφού ο πρόεδρός του παραδέχεται πως είναι «προφανές ότι την Κυριακή το βράδυ όλοι όσοι σήμερα μιλούν για δίλημμα αυτοδιοικητικό θα ξαναγυρίσουν το διακόπτη και θα πουν ότι κερδίσαμε ή χάσαμε». Καιροσκόπος και αναξιόπιστος σε όλα του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δύναμη αφερέγγυα που πρέπει να αποδοκιμαστεί από το λαό.


Β.Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (2021-05-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-07-24 00:00:00.0)
Χαϊδεύουν το ΠΑΣΟΚ (2009-10-24 00:00:00.0)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για τους λαούς της Ευρώπης (2008-07-06 00:00:00.0)
Προσοχή στο μίξερ! (2007-09-23 00:00:00.0)
Δε θα δώσουμε συγχωροχάρτι στην πολιτική κανενός (2002-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ