Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Πρωτομάστορες στο ψέμα και στη συκοφαντία

Ενορχηστρώνουν την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ με βασικό δεκανίκι τον ΛΑ.Ο.Σ.

Η προβοκάτσια περί δήθεν συμμαχίας ΝΔ - ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των εκλογών εκπορεύεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα κατάπτυστα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Συμμαχίες υπάρχουν (...) Το αν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός, που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει το κριτήριο», είπε ο Γ. Πεταλωτής και αφήνοντας άθλια υπονοούμενα συμπλήρωσε ότι «αυτές τις συμμαχίες ή τις γραμμές οι πολίτες δεν τις ακολουθούν».

Ο Γ. Πεταλωτής κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναπαράγουν την ίδια προπαγάνδα, λέγοντας ξανά με θράσος ότι «συμμαχίες γίνονται και θα γίνονται». Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον πρώην υπουργό της ΝΔ Π. Τατούλη και τη στήριξη που προσφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ. σε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «το να στηρίζονται κάποιοι υποψήφιοι από δύο ή από τρία ή από τέσσερα κόμματα, δεν σημαίνει ότι είναι συμμαχία και μάλιστα ανίερη συμμαχία».

Την τακτική της συνένοχης σιωπής συνεχίζει να τηρεί για δεύτερη μέρα απέναντι στην προβοκάτσια κυβέρνησης - ΔΟΛ και η ηγεσία της ΝΔ. Παρά το θόρυβο, ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ ούτε ο λαλίστατος εκπρόσωπος Τύπου βγήκαν να αποσαφηνίσουν τη στάση του κόμματος, ειδικά στην περίπτωση της Ικαρίας, επιχειρώντας να αξιοποιήσουν την προβοκάτσια για τις δικές τους επιδιώξεις.

Η ΝΔ υποθάλπει την προβοκάτσια, προκειμένου να ενισχύσει την αντιμνημονιακή απάτη και να εγκλωβίσει την ψήφο λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος απέφυγε επίμονα να αποδοκιμάσει τις προβοκατόρικες δηλώσεις του Π. Καμμένου, την ίδια ώρα που τα «γαλάζια» στελέχη του συνδυασμού στην Ικαρία δήλωναν ότι η απόφαση για ένα κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ. ήταν σε συνεννόηση με τη Ρηγίλλης.

Μάλιστα, το στέλεχος της ΝΔ στην Ικαρία και πρώην έπαρχος, Στ. Παφίλης, που αυτοπαρουσιάστηκε ως «παιδί του Σαμαρά», εξέφραζε χτες («Real Fm») την ικανοποίησή του γιατί η ΝΔ έχει πάρει την πλειοψηφία των συμβούλων (επτά) και πλέον «ηγείται του ψηφοδελτίου» που έχουν συγκροτήσει από κοινού τα τέσσερα κόμματα απέναντι στον υποψήφιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

Δηλώσεις με κοινή συνισταμένη

Σκιές σε βάρος του ΚΚΕ προσπάθησε να δημιουργήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στο ρ/σ ΣΚΑΪ. Οπως και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η ηγεσία του ΣΥΝ έσπευσε να υιοθετήσει τις προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΚΚΕ αναφορικά με την υπόθεση «Γερμανός», έτσι και χτες, αφού κατήγγειλε τα «Νέα» για «ιδιότυπη νεκρανάσταση του αυριανισμού», συμπλήρωσε: «Επιτίθεται στην αριστερά - δεν μ' ενδιαφέρει για το ΚΚΕ, ας απαντήσουν οι ίδιοι - ο ΣΥΝ ουδέποτε στην ιστορία του μπήκε σε μια τέτοια λογική. Αυτή η επίθεση είναι αθλιότητα»!

Υπενθυμίζεται ότι ο κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία είναι στέλεχος του ΣΥΝ και είναι ανάμεσα σε εκείνους που τροφοδοτούν την προβοκάτσια με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένο, διαδίδοντας ότι υπάρχει υπόγεια συμφωνία ΚΚΕ - ΝΔ στο νησί και στην περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ένας ακόμα μέτοχος της αντιΚΚΕ σύμπραξης στην Ικαρία, ο ΛΑ.Ο.Σ., δε χάνει ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για την άνοδο του ΚΚΕ. «Οσο ο κ. Σαμαράς συνεχίζει αυτή τη δήθεν αντιμνημονιακή παντιέρα, η ΝΔ δεν θα κερδίζει, αλλά η Ελλάδα θα στρέφεται διαρκώς προς την αριστερά. Εάν καταλάβουμε τι θα πει αυτό για την Ελλάδα και πού πηγαίνει η Ελλάδα μέσα σε ένα 2011 που θα είναι το χειρότερο έτος από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε εγώ ανησυχώ πάρα πολύ», είπε χτες ο Α. Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Η «Δημοκρατική Αριστερά», τέλος, με ανακοίνωσή της τσουβαλιάζει όσους αντιπαρατίθενται στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ που έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο και στηρίζει η ίδια (ιδιαίτερα τους Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη), σαν «ένα σύνολο ακροδεξιών επιχειρημάτων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ