Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Με αθλιότητες κλιμακώνουν την αντιΚΚΕ προβοκάτσια

Οπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το Κόμμα, θα σπάσουν τα μούτρα τους

Από τα χτεσινά κατάπτυστα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ»
Από τα χτεσινά κατάπτυστα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ»
Συνέχεια στη βρώμικη αντιΚΚΕ αποστολή που ανέλαβε εργολαβικά από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έδωσε χτες το συγκρότημα Λαμπράκη, επαναλαμβάνοντας με γελοία και κατασκευασμένα δημοσιεύματα τα σενάρια περί υπόγειας σύμπραξης του Κόμματος με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Στο χορό μπήκε και η ΝΔ, τροφοδοτώντας την προβοκάτσια. Παρά το ότι συμμετέχει με τα μπούνια στο κοινό αντιΚΚΕ συνδυασμό στην Ικαρία, ο βουλευτής της Π. Καμμένος διαδίδει ότι το κόμμα του στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για να δημιουργήσει κλίμα ενάντια στο ΚΚΕ, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναλώνεται σε φαιδρές εικασίες και αυθαίρετες εκτιμήσεις, παρουσιάζει δηλώσεις υποψήφιων αντίπαλων με το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο για να «στοιχειοθετήσει» τα όσα επινοεί και μ' αυτόν τον άθλιο τρόπο, πέρα από κάθε δεοντολογία, προσπαθεί να παρουσιάσει σαν «ρεπορτάζ» τη λάσπη που σερβίρει στους αναγνώστες της.

Είναι φανερό ότι τα όσα αναμασά η εφημερίδα είναι προπαγανδιστικό υλικό κατασκευασμένο από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ. Στόχο έχει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ενόψει του δεύτερου γύρου και να εγκλωβίσει λαϊκές συνειδήσεις που είτε έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ την πρώτη Κυριακή, είτε βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ψηφίσουν το Κόμμα, καταγράφοντας ξεκάθαρα φυγόκεντρη τάση από το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός εξάλλου ότι άμεσα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο ληστρικό πακέτο μέτρων, έχει σημάνει συναγερμό στα επιτελεία της και στο φιλοκυβερνητικό Τύπο. Σε πλήρη συντονισμό, προσπαθούν μάταια να απαξιώσουν το ΚΚΕ στη συνείδηση του λαού, για να μπορέσουν στη συνέχεια κυβέρνηση - τρόικα - ΛΑΟΣ και ΝΔ να τον ποδοπατήσουν ανεμπόδιστα.

Οπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι και σ' αυτή τη νέα προσπάθεια να προβοκάρουν το ΚΚΕ, θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Αυτοδιαψεύδονται και συνεχίζουν!

Στο χτεσινό τους πρωτοσέλιδο «ΤΑ ΝΕΑ» ανακαλύπτουν «Εντονο παρασκήνιο ενόψει του δεύτερου γύρου την Κυριακή. Παζάρια, ίντριγκες και Πόντιοι Πιλάτοι». Διαπιστώνουν «ανίερες συμμαχίες στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης» με «παρελθόν 24 χρόνων». Στο διά ταύτα, το «ρεπορτάζ» στις μέσα σελίδες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια έκθεση ιδεών και ένας βιασμός της πραγματικότητας στα μέτρα που βολεύει το ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα σε άλλα φαιδρά, η εφημερίδα ανακαλύπτει «Υπόγεια "μπλόκα" στη Θεσσαλία». Στηρίζει το «ρεπορτάζ» της σε παρέμβαση που έκανε ο Β. Μπούτας σε τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία Α. Παπατόλια, για να επαναλάβει τη θέση του ΚΚΕ ότι στο δεύτερο γύρο το Κόμμα καλεί σε άκυρο ή λευκό.

Η παρέμβαση του Β. Μπούτα έγινε για να αντικρουστεί η προσπάθεια του Α. Παπατόλια να θολώσει τα νερά για την πολιτική που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι πλην του Κ. Αγοραστού της ΝΔ οι απόψεις του (σ.σ. του Α. Παπατόλια) συνέπεσαν σε τέσσερα ζητήματα με αυτές του Βαγγέλη Μπούτα». Ο Β. Μπούτας τον διέψευσε κατηγορηματικά (δε συμμετείχε καν στη συζήτηση) και αυτό η εφημερίδα το εκλαμβάνει ως υπόγεια στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Α. Παπατόλιας, όπως ομολογεί η ίδια η εφημερίδα, «χαρακτήρισε απαράδεκτο το (σ.σ. προχτεσινό) δημοσίευμα των Νέων, αναφέροντας ότι "προσβάλλει το ΚΚΕ"».

Μετά απ' όλα αυτά, η εφημερίδα του Λαμπράκη αποφαίνεται σαν σύγχρονος Γκεμπελς: «Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό στην περιοχή ότι η ίδια γραμμή ακολουθείται σε όλες τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά το 1986: Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΚΚΕ που σε ιδιαίτερες συνομιλίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ - και όχι εκείνους του ΠΑΣΟΚ - με καθαρά πολιτικό σκεπτικό. Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στις δημοτικές κάλπες».Η αλητεία που επιχειρεί η εφημερίδα είναι πεντακάθαρη.

Από το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» δε λείπουν και οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη, το κόμμα του οποίου συνεργάζεται γενικευμένα με το ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί το ΚΚΕ ως «Πόντιο Πιλάτο», διαστρεβλώνοντας προκλητικά την κρυστάλλινη θέση του Κόμματος για άκυρο ή λευκό, επειδή δεν τους κάνει το χατίρι να συνταχθεί με τον έναν ή τον άλλο σφαγέα του λαού.

Σπεκουλάρει και η ΝΔ με την Ικαρία

Στο απόγειο της προβοκάτσιας, η εφημερίδα αξιοποιεί τα βρώμικα παιχνίδια και της ΝΔ σε βάρος του ΚΚΕ και γράφει: «Κάλεσμα για στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ στον δήμο Ικαρίας απηύθυνε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος (...) ανέφερε πως η γραμμή που έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς για τον β' γύρο είναι να στηριχθούν τα αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια, επομένως η ΝΔ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Στ. Σταμούλο και όχι τον συνυποψήφιό του κ. Χρ. Στεφανάδη που βγήκε πρώτος την περασμένη Κυριακή έχοντας την στήριξη όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ (...)».

«Την ίδια ώρα πάντως - ομολογεί η εφημερίδα - η τοπική ΝΔ επιμένει πως στηρίζει την υποψηφιότητα Στεφανάδη (σ.σ. το όνομά του είναι Σταυρινάδης, αλλά τα ΝΕΑ μπερδεύτηκαν πάνω στην αντιΚΚΕ πρεμούρα τους...) ο οποίος τερμάτισε πρώτος την περασμένη Κυριακή έχοντας τη στήριξη όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ. Ο ίδιος ο κ. Στεφανάδης, μιλώντας στα "ΝΕΑ" σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, σχολίασε: "Αυτές οι κινήσεις μάς επιτρέπουν να εικάσουμε ότι γίνονται στο πλαίσιο κάποιας ανταλλαγής του Βορείου Αιγαίου και ενδεχομένως και της Αθήνας. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμείς". Να σημειωθεί ότι στο Βόρειο Αιγαίο το ΚΚΕ έχει αυξημένη δύναμη και πολλοί στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται υπόγεια ενίσχυση του υποψηφίου περιφερειάρχη της ΝΔ από τον Περισσό».

Σε δέκα αράδες, χίλια ψέματα. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό υποψήφιο στην Ικαρία και αυτόν προσπαθούν να πριμοδοτήσουν «ΤΑ ΝΕΑ», όπως έκαναν προηγουμένως με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα ο εφοπλιστής Σπανός και ο Αλαφούζος. Στις μπαγαποντιές και τα παιχνίδια της ΝΔ, που βολεύεται από την προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ, είχε απαντήσει από χτες κιόλας η ΝΕ Ικαρίας Φούρνων του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που δεν αναζήτησαν και δε δημοσιεύουν τα ΝΕΑ.

Σ' αυτήν, ξεκάθαρα σημειώνονταν ότι οι δηλώσεις Καμμένου έχουν στόχο, πρώτον, «να εμφανιστεί η ΝΔ σαν αντιμνημονιακή δύναμη, ενώ στην πραγματικότητα διαφωνεί μόνο σε χειρισμούς» και «να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα λαϊκά στρώματα από την πολιτική του δικομματισμού». Δεύτερον, «να σπείρει συγχύσεις, αποπροσανατολισμό, υπονοούμενα για συναλλαγές, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με το βλέμμα στραμμένο στο β' γύρο των εκλογών στην περιφέρεια του Β. Αιγαίου».

Η ΝΕ τονίζει ακόμα ότι το ΚΚΕ πολύ πριν από τις εκλογές είχε κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους ψηφοφόρους πανελλαδικά και τοπικά ότι «όπου υπάρχουν υποψήφιοι του δικομματισμού ή υποψήφιοι των διάφορων αναχωμάτων, αλλά και δήθεν "ανεξάρτητοι", να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό». Καλεί τέλος, όλους τους Ικαριώτες να ψηφίσουν αποφασιστικά στο β' γύρο για το Δήμο της Ικαρίας το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο.

Η πραγματικότητα στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ

Με άλλον τίτλο της, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «Το '89 ξεκίνησε 3 χρόνια πριν. Πρεμιέρα της συνεργασίας ΝΔ - Αριστεράς οι δημοτικές του 1986». Παραθέτει ένα κατασκευασμένο ιστορικό, με υποκειμενισμούς και υποβολιμαία συμπεράσματα, για να αποδείξουν «ΤΑ ΝΕΑ» ότι με τις ψήφους του ΚΚΕ η ΝΔ κέρδισε το 1986 τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά), γεγονός που η εφημερίδα παρουσιάζει σαν επιλογή του ΚΚΕ για να συγκροτηθεί αντιΠΑΣΟΚ μέτωπο. Για να στηρίξει τα ψέματά της, επικαλείται δήλωση του Μίμη Ανδρουλάκη(!), σημερινού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ότι το ΚΚΕ «θα συμμαχούσε και με τον διάβολο» για να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

Στο διά ταύτα και χωρίς κανένα στοιχείο, η εφημερίδα θεωρεί δεδομένη(!) την υπόγεια συμφωνία ΚΚΕ - ΝΔ και αποφαίνεται πως «είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι στη "γραμμή" του ΚΚΕ να ψηφιστούν στον β' γύρο οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στρατεύθηκε και η Ανανεωτική Αριστερά του Λεωνίδα Κύρκου. Δεν υπάρχει όμως ιστορική απόδειξη ότι υπήρξε προηγουμένως συμφωνία Φλωράκη - Κύρκου. Μόνο οι κάλπες έδειξαν ότι οι ψήφοι που είχαν λάβει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και της Ενωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς αθροίστηκαν στον δεύτερο γύρο στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας».

Το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική. Η αυθαιρεσία που επιχειρούν «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνουν ότι το δημοσίευμά τους είναι πέρα για πέρα κατασκευασμένο και υπαγορευμένο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ