Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται και δε φιμώνεται

Σε απολογία κλήθηκε χτες ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για πανό του Κόμματος στις Σέρρες

Τα πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει πανελλαδικά το ΚΚΕ, είναι αφορμή μόνο για να εμποδιστεί η πολιτική δράση του Κόμματος, με εξοντωτικά πρόστιμα και περιορισμούς

MotionTeam

Τα πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει πανελλαδικά το ΚΚΕ, είναι αφορμή μόνο για να εμποδιστεί η πολιτική δράση του Κόμματος, με εξοντωτικά πρόστιμα και περιορισμούς
Στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Παραβάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οδηγήθηκε και πάλι χτες το ΚΚΕ, για την προβολή των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Υστερα από αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, κλήθηκε χτες σε απολογία ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ σε περιοχές των Δήμων Σερρών και Λευκώνα.

Την ώρα της συνεδρίασης της Επιτροπής, η ΚΟΘ του ΚΚΕ πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, για να καταγγείλει το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, που στόχο έχει να εμποδίσει τη δράση του ΚΚΕ, να χτυπήσει συνολικότερα το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην πολιτική δράση. Οπως ξεκαθάρισαν οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ δε θα κάνει πίσω ούτε με απειλές ούτε με πρόστιμα.

Θυμίζουμε ότι ήδη η Επιτροπή έχει επιβάλει εξοντωτικό πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Ευόσμου - Κορδελιού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επειδή το ΚΚΕ ανάρτησε πανό, με τα οποία ενημέρωνε ότι στηρίζει το συγκεκριμένο συνδυασμό στο Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού.

Τοποθετούμενος χτες το μεσημέρι στην Επιτροπή, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν απεμπολεί το δικαίωμά του στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο κρίνει καταλληλότερο. Σημείωσε ότι τα πανό και οι αφίσες κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν από το ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής καμπάνιας του Κόμματος για τους συνδυασμούς που στήριζε πανελλαδικά και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία και η κλήση σε απολογία αγγίζουν τα όρια της πολιτικής δίωξης σε βάρος του ΚΚΕ.

Με το τέλος της διαδικασίας, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάντια και αυτές ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση που ψήφισε τον κατάπτυστο αυτό νόμο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε δει κανέναν κυβερνητικό ή υποψήφιο που στηρίχθηκε από τη ΝΔ να καλείται σε αυτή τη διαδικασία». Κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έχει και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για να καταδικάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους υποψηφίους του δικομματισμού και την αντιλαϊκή πολιτική που εκπροσωπούν και υπερασπίζονται.

«Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" και ως ΚΚΕ συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στις επάλξεις. Τη Δευτέρα καλούμε σε κινητοποίηση στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σ' άλλες πόλεις της χώρας για να κάνουμε πράξη αυτό που λέγαμε και προεκλογικά. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην περάσουν νέα σκληρότερα μέτρα», κατέληξε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΚΚΕ.

Επιλεκτική επίδειξη ζήλου

Το ιστορικό της υπόθεσης είναι το εξής: Στις 4 του Νοέμβρη, το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών έστειλε στην Επιτροπή της Περιφέρειας έγγραφο με το οποίο ανέφερε ότι 5 συνδυασμοί είχαν τοποθετήσει αφίσες και πανό σε μη προβλεπόμενους χώρους. Μάλιστα, ως συνοδευτικό στοιχείο έστειλε και απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, στην οποία δεν κλήθηκε να παραβρεθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» και όπως έγινε γνωστό δε συνεδρίασε ώστε να πάρει αποφάσεις.

Αποκαλυπτικό για το προφανές της πολιτικής δίωξης είναι το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομίας, που χρεώθηκαν να καταγράψουν τις «παραβάσεις» των συνδυασμών, είδαν πανό και αφίσες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ακόμη και σε χώρους που δεν υπήρχαν. Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 59 αφίσες και 10 κινέζικα (κάθετα πανό) τοποθετημένες σε «μη επιτρεπόμενους» χώρους και γι' αυτό η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει εξοντωτικό πρόστιμο μέχρι και 100.000 ευρώ.

Φυσικά, δεν είδαν πουθενά τις αφίσες και τα πανό ούτε του Μ. Μπόλαρη του ΠΑΣΟΚ, ούτε του Π. Ψωμιάδη της ΝΔ. Στην Επιτροπή κλήθηκαν να απολογηθούν, επίσης, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Μ. Τρεμόπουλος, Γ. Κούτρας, Κ. Βελόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Σ. Φωτιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ