Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή συναίνεση κρύβει η δημαγωγία για το μνημόνιο

Κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Την πλήρη στήριξη στα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, εντός και εκτός μνημονίου επιχειρεί να αποκρύψει με τον αντιμνημονιακό κουρνιαχτό που σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ. Υποκριτικά και ψηφοθηρικά, η ηγεσία της ΝΔ ζητά ψήφο στους γαλάζιους υποψηφίους για το β' γύρο ως δήθεν «απάντηση στα νέα μέτρα του μνημονίου, που έρχονται και σε εκείνα που κρύβει "η μυστική ατζέντα" του κ. Παπανδρέου», όπως δήλωσε χτες από τη Χίο ο Α. Σαμαράς. Την ίδια ώρα βέβαια, βάζει πλάτη για να περάσουν τα πλέον αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Τρανή απόδειξη η στάση την οποία τηρεί η ηγεσία της ΝΔ απέναντι στο ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που έχει τεθεί στην «ημερήσια διάταξη» από κυβέρνηση και τρόικα. Βουλευτές του κόμματος με δημόσιες δηλώσεις τους ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει, ενώ επίσημα η Ρηγίλλης αποφεύγει επιμελώς να πάρει δημόσια θέση. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς με δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν, έχει εκφράσει τη συναίνεσή του στη δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξει και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που είχε κάνει ο Α. Σαμαράς μιλώντας στο 8ο Συνέδριο της ΝΔ: «Μια χώρα ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων με ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, ασφαλώς δεν μπορεί να πάει πουθενά. Οταν απασχολούμε στο Δημόσιο αναλογικά 4 με 5 φορές περισσότερους απ' ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ασφαλώς δεν πάμε πουθενά», είχε πει στις 25 Ιούλη.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», στις 25 Απρίλη, είχε πει το ίδιο: «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι διαθέτει ένα τεράστιο αντιπαραγωγικό κράτος, που απασχολεί τετραπλάσιο προσωπικό απ' ό,τι αντιστοιχούσε σε μια σύγχρονη χώρα».

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η ηγεσία της ΝΔ καθόλου δεν ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις δύο γαλάζιων βουλευτών που πλειοδότησαν υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρώτος ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» είπε πως δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας και πως εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν εργαζόμενοι, τότε θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Περισσότερο εποικοδομητικός ο Α. Σπηλιωτόπουλος, υπέδειξε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να εκλείψουν και τα όποια «τυπικά» εμπόδια. «Ας βγει ο κ. Παπανδρέου να κάνει εκλογές με το ερώτημα συνταγματικής αναθεώρησης, να κριθεί η Βουλή αναθεωρητική για να πάμε στην επόμενη και εκεί βεβαίως να απολύσει όλο τον κόσμο αν θέλει», δήλωσε χαρακτηριστικά (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ