Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Οι περιορισμοί στη νομοθεσία που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια και τις αμοιβές δεν δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναδιατάξουν το προσωπικό τους, το παραγωγικό τους δυναμικό ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, ώστε χρησιμοποιώντας ευέλικτες μορφές απασχόλησης να συγκρατηθεί το κόστος και να περιορισθούν αρνητικές εξελίξεις όπως τα "λουκέτα" και οι μαζικές απολύσεις. Η κυβέρνηση έχει κάνει ορισμένα θετικά βήματα για την προσαρμογή των σχέσεων εργασίας στις απαιτήσεις των σημερινών δύσκολων καιρών. Ως σημαντικό εργαλείο μπορεί να χαρακτηρισθούν τα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας, διπλάσιων των επιδοτούμενων.

ΕΡΓΑΤΕΣ - ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ: Τώρα σχεδιάζεται μια ακόμη παρέμβαση: Η περαιτέρω ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας. Δηλαδή, η εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων με τις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης χαμηλότερων μισθών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή και κλάδους που πλήττονται από την ύφεση. Ταυτόχρονα στο "τραπέζι" υπάρχει και η εισήγηση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ολα θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στις συναντήσεις των αρμοδίων υπουργών με την τρόικα.

ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ: Ορισμένες από τις αλλαγές θα είναι επώδυνες, κρίνονται όμως αναγκαίες για να διαφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να επισπεύσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης των δράσεων και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ