Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Στο πόδι οι εργαζόμενοι, στους δρόμους οι φιλειρηνιστές

Ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν τελείωσε, συνεχίζεται με άλλα πιο καταστροφικά για τους λαούς μέσα. Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες Κερατσινιώτες αγωνιστές της ειρήνης, οι οποίοι διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη στάθμευση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού, που είχε χρησιμοποιηθεί στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης, λίγο μετά τις 5.30 χτες το απόγευμα, και κατέληξε σχεδόν μια ώρα αργότερα στο λιμάνι του Κερατσινίου. Εκεί οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του λιμανιού και φώναξαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά».

«Δε θέλουμε τέτοιου είδους επικίνδυνα "δώρα" από τους Αμερικανούς για τον ελληνικό στρατό», τόνισε χτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ελένη Παπαδοπούλου, δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του ελληνικού λαού για την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών βάσεων από το έδαφος της χώρας θα συνεχιστεί.

Αναστατωμένο το λιμάνι για τα «σκουπίδια» των Αμερικανών

Ολη τη χτεσινή μέρα οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ βρίσκονταν κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα. Αναστατωμένοι απ' τα τελευταία γεγονότα κατηγορούσαν τους αρμόδιους επειδή τους άφησαν να εργάζονται, χωρίς να τους ενημερώσουν για τους πιθανούς κινδύνους, δίπλα σε στρατιωτικό υλικό προερχόμενο από τη Βοσνία.

Το «υλικό» που προκάλεσε τη συγκεκριμένη αναστάτωση είναι οχήματα και άρματα μεταφοράς προσωπικού, που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έφτασαν στον Πειραιά στο πλαίσιο υποτίθεται «βοήθειας» των ΗΠΑ στον ελληνικό στρατό. Μόνο που το συγκεκριμένο υλικό πέρα από το ότι μπορεί να είναι μολυσμένο, είναι σχεδόν άχρηστο λόγω της παλαιότητάς του! Ετσι στην πράξη οι Αμερικανοί, αντί να πετάξουν τα σκουπίδια τους, τα δίνουν ουσιαστικά - υπό τη μορφή βοήθειας - στους υποτελείς τους, όπως είναι η κυβέρνηση του Σημίτη.

Το στρατιωτικό υλικό λόγω της παλαιότητάς του αρνήθηκαν να το παραλάβουν οι Ελληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι επίσης ζήτησαν από τον «Δημόκριτο» να εξεταστεί για το αν είναι μολυσμένο ή όχι. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι θάνατοι από προσβολή ραδιενέργειας μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί στη Βοσνία, στην περιοχή δηλαδή απ' όπου ήρθαν τα οχήματα στον Πειραιά.

Νωρίς χτες η δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου, επικεφαλής της ΔΑΣ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης Ελένη Παπαδοπούλου επισκέφτηκε τους λιμενεργάτες και τους ενημέρωσε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Η Ελένη Παπαδοπούλου, αφού τόνισε την απαράδεκτη ενέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης που έστειλε τέτοιο υλικό, υπογράμμισε πως εξίσου κατακριτέα είναι και η ελληνική κυβέρνηση που το δέχτηκε. Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους, οι οποίοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή της ενημέρωση που έκανε η Ελένη Παπαδοπούλου, είπαν πως θα αρνηθούν να εργαστούν ακόμα και δίπλα στο χώρο που βρίσκεται υλικό που ενδέχεται να είναι μολυσμένο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ