Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Αγωνιστικό «παρών» στη Θεσσαλία

Ηταν όλοι εκεί. Οι Λαρισαίοι αγωνιστές της ειρήνης έδωσαν δυναμικό «παρών» στη χτεσινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, για να δηλώσουν ότι ο αγώνας τους δε θα 'χει τελειωμό.

Με τη συμμετοχή τους στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου, διαδήλωσαν την οργή και την αγανάκτησή τους για το ευρωΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα και έδωσαν την υπόσχεση στο γιουγκοσλαβικό λαό και σε όλους όσοι υφίσταται τις συνέπειες του βρώμικου πολέμου, ότι είναι στο πλευρό τους. Μπροστάρηδες στη χτεσινή κινητοποίηση ήταν οι νεολαίοι φιλειρηνιστές, δηλώνοντας ότι η νιότη θα «πολεμήσει» τους εγκληματίες. Εκεί ήταν και μανάδες Ελλήνων φαντάρων που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, υψώνοντας φωνή καταδίκης της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που αρνείται να φέρει πίσω τα παιδιά τους.

Εναν ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι νέοι και οι νέες που φορούσαν τις στολές των ειδικών που διεξάγουν τις μετρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, αποτυπώνοντας, έτσι, την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο λαός της γειτονικής χώρας.

Το ΝΑΤΟικό έγκλημα καταδίκασαν, μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Κ. Καγκελάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Αισθήματα συγκίνησης κυρίευσαν τους διαδηλωτές, όταν στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκαν να μιλήσουν ένας στρατιώτης και μια μάνα Ελληνα φαντάρου στη Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε στη Στρατιά.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, του ΝΑΡ κ.ά.

Την καταδίκη τους στο ΝΑΤΟικό έγκλημα διαδήλωσαν χτες και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, συμμετέχοντας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και άλλοι φορείς του νομού. Βροντοφώναξαν όχι στο ΝΑΤΟικό «σύνδρομο» του θανάτου που χτυπά το λαό της γειτονικής χώρας και μαζί τους Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκεί και καταδίκασαν την ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει στο έγκλημα. Από την κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης, δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτών που είναι στη Γιουγκοσλαβία, για να απαιτήσουν την επιστροφή όλων των παιδιών στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χ. Ρούσσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο Η. Κώστας, εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Αντιιμπεριαλιστικής Κίνησης, ο Α. Κλωτσοθήρας, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων του νομού, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ, του ΝΑΡ, της ΑΚΟΑ.

Χτες στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού, με θέμα το συντονισμό της αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού των Τρικάλων, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» (2005-03-22 00:00:00.0)
Στη Βορειοδυτική Ελλάδα (2003-04-15 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις παντού (2001-01-12 00:00:00.0)
Μπαράζ αντιΝΑΤΟικών κινητοποιήσεων (2000-05-20 00:00:00.0)
Στο πόδι οι αγωνιστές της ειρήνης (2000-05-06 00:00:00.0)
Ορθωσαν αντιιμπεριαλιστικό ανάστημα (2000-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ