Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Για αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου μιλά ο αλβανικός Τύπος...

«Ο καρκίνος στο Κοσσυφοπέδιο και... το απεμπλουτισμένο ουράνιο». Μ' αυτόν τον τίτλο χτες η αλβανική εφημερίδα «ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ» υποστήριξε πως κατά το 2000 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο των Τιράνων εισήχθησαν 255 Κοσσοβάροι καρκινοπαθείς, έναντι 1.500 από όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Αλβανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις πρώτες δέκα μέρες του 2001 στις κλινικές του ίδιου νοσοκομείου εισήχθησαν δεκατέσσερις Κοσσοβάροι καρκινοπαθείς, ενώ υποστηρίζεται πως από τους 55 ασθενείς με καρκίνο από το Κοσσυφοπέδιο, που βρίσκονται στο νοσοκομείο, οι 15 πάσχουν από λευχαιμία.

Οι γιατροί του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Τιράνων, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόκλησης καρκίνου από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, δηλώνουν πως δεν μπορούν να φθάσουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα με βεβαιότητα.

Γεγονός είναι επίσης ότι προς το παρόν ουδεμία αντίδραση υπήρξε από την κυβέρνηση της Αλβανίας, ούτε σε σχέση με το λεγόμενο Σύνδρομο των Βαλκανίων, ούτε και για τα αυξημένα ποσοστά καρκινοπαθών από το Κοσσυφοπέδιο. Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλβανία», ο Βρένος Χόνταϊ, επικεφαλής υγειονομικής υπηρεσίας στο αλβανικό υπουργείο Αμυνας, διαβεβαίωσε προχτές πως κανένα από τα μέλη της αλβανικής δύναμης που συμμετέχει στην SFOR της Βοσνίας «δεν υποφέρει ούτε από το "Σύνδρομο των Βαλκανίων", αλλά ούτε και από άλλη αρρώστια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ