Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΠΑΜΕ
Σημαντικές ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΓΩΝΑ και συντονισμού

Δυο σημαντικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης και συντονισμού της αντίστασης των εργαζομένων και των λαών των Βαλκανίων, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την επιχείρηση επιβολής της Νέας Τάξης, της ραδιενέργειας και του θανάτου, ανακοινώθηκαν χτες.

Η μια προέρχεται από το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, το οποίο απευθύνει έκκληση στους λαούς, τη νεολαία, τα κινήματα ειρήνης της περιοχής, να «εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο ΝΑΤΟ» και υπογράφεται από δεκαεφτά πολιτικά κόμματα και κινήσεις των βαλκανικών χωρών. Από την Ελλάδα υπογράφεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Η δεύτερη υπογράφεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), το οποίο προτείνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Βαλκανικών χωρών την πραγματοποίηση μέσα στο Φλεβάρη διεθνούς συνάντησης βαλκανικών συνδικάτων, με θέμα «Βαλκάνια χωρίς πυρηνικά και ξένα στρατεύματα». Ως χώρος φιλοξενίας της συνάντησης προτείνεται από το ΠΑΜΕ η Θεσσαλονίκη, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη χώρα και πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ