Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να μην εγκατασταθούν ραντάρ στο Υψάριο Θάσου

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης και Α. Τζέκης 

Την εγκατάσταση ραντάρ της αεροπορίας στο όρος Υψάριο της Θάσου θίγουν με Ερώτησή τους στη Βουλή για τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και Α. Τζέκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο ραντάρ της αεροπορίας στο όρος Υψάριο στη Θάσο, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και την αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων και 26 μαζικών φορέων του νησιού.

Οι κάτοικοι του νησιού δεν πείθονται από τις πρόχειρες και ατεκμηρίωτες όπως τις θεωρούν διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της Νομαρχίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Επιστημονικής Επιτροπής, που συνέταξε την περιβαλλοντική μελέτη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από ηλεκτρομαγνητική ρύπανση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η αμφισβήτηση για την αναγκαιότητα του ραντάρ μεγάλωσε και από τις δημόσιες τοποθετήσεις - δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών ότι τα ραντάρ θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του ΝΑΤΟ και "αν δεν εγκατασταθούν στο νησί θα πάνε στην Τουρκία"».

Ερωτάται ο υπουργός: α) Γιατί επιλέχτηκε η Θάσος για την εγκατάσταση των ραντάρ, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και αρχικά οι μελέτες είχαν γίνει για εγκατάσταση των ραντάρ στο Παγγαίο;

β) Θα προχωρήσει στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων και των μαζικών φορέων του νησιού να μην εγκατασταθούν τα ραντάρ στο νησί;

γ) Εξυπηρετούν τα ραντάρ ανάγκες του ΝΑΤΟ. όπως ειπώθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές και ισχύει το επιχείρημα ότι «αν δεν εγκατασταθούν στη Θάσο θα πάνε στην Τουρκία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ