Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο αντιΝΑΤΟικό ραντεβού
  • Συγκέντρωση αύριο, Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το χώρο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, στο Καραμπουρνάκι
  • Προσυγκέντρωση της ΚΟΘ, στις 11.00 το πρωί, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα και της συντονισμένης πάλης για να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, συνεχίζει να βαδίζει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στο Καραμπουρνάκι για να καταδικάσει τη δολοφονική πολιτική της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας και να απαιτήσει Θεσσαλονίκη και Βαλκάνια ειρήνης.

Τη συγκέντρωση μπροστά στο Στρατηγείο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ενώ στις 11 το πρωί καλεί σε προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης με τη μαζική του συμμετοχή να απαιτήσει: Να φύγει το Στρατηγείο από τη χώρα και ο χώρος όπου βρίσκεται εγκαταστημένος να διατεθεί για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας. Να καταστραφούν τα πυρηνικά όπλα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Να φύγουν τα πυρηνικά και οι βάσεις από τη χώρα μας. Να γίνει έλεγχος του πεδίου βολής στον Ασκό - Προφήτη και να επιστρέψουν άμεσα οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία.

«Αν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε πύλη εξόδου του θανάτου στη Βαλκανική, γιατί από αυτό πέρασαν και συνεχίζουν να περνούν οι μισθοφόροι και τα δολοφονικά οπλικά συστήματα, το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Καραμπουρνάκι αποτελεί τον επιτελικό νου της δολοφονικής τους επίθεσης ενάντια στους λαούς της Βαλκανικής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επιτυχία της αυριανής συγκέντρωσης έξω από το Στρατηγείο.

Οργή λαού

Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι φορείς καταγγέλλουν την πολιτική συμμετοχής της κυβέρνησης στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, παρά - όπως σημειώνουν - τις προειδοποιήσεις και αντιδράσεις του λαού. Ετσι το ΔΣ και η Εξελεγκτική Επιτροπή του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ καταγγέλλουν τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και σημειώνουν πως επαληθεύεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης από τα κρούσματα λευχαιμίας και σε Ελληνες. Με το ψήφισμά τους απαιτούν την επιστροφή των φοιτητών και στρατιωτών στην πατρίδα άμεσα.

Επίσης το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου καλεί το λαό να αγωνιστεί «για να μη γίνουμε μάρτυρες σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις και χιτλερικές βαρβαρότητες με κρεματόρια και Μακρονήσια και Γιούρες». Μάλιστα αναφέρει: «Είναι ευτύχημα που ο συσσωρευμένος πλούτος δε "συνοδεύει" τους κατόχους του, γιατί διαφορετικά δεν ξέρουμε τι άλλα πιο απάνθρωπα συστήματα θα εφάρμοζαν για να χορτάσουν την απληστία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την παραπέρα ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων (2007-04-18 00:00:00.0)
Επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης (2001-08-18 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν αντιΝΑΤΟικά (2001-03-20 00:00:00.0)
Δεν έχει θέση το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Καραμπουρνάκι (2001-01-16 00:00:00.0)
9 Μάη: Δεν ξεχνούμε! (1999-05-08 00:00:00.0)
Το ψήφισμα (1998-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ