Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Μαθητές ενάντια στο ΝΑΤΟ

Την απαίτησή τους να αποσυρθεί αμέσως η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους θανάτους από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, εκφράζουν μέσα από ψήφισμά τους οι μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το ψήφισμα του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου αναφέρει: «Εμείς οι μαθητές του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, βλέποντας έκπληκτοι τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των Βαλκανίων και φέρνοντας στο μυαλό μας μνήμες του μακρινού αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε δυναμικά. Οι φρικαλεότητες του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας κάνουν τα πολλά λόγια περιττά.

Ζητάμε να γυρίσουν αμέσως οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία. Να μεταγραφούν οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία. Να αποσυρθούν τα πυρηνικά και οι ΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Να αποσυρθεί αμέσως η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τους θανάτους από τους βομβαρδισμούς.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση και όλους όσοι υπέγραψαν για το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας και την απόκρυψη της αλήθειας, για τις επικίνδυνες συνέπειες απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη και παράλληλα τους "φιλειρηνιστές" Αμερικανούς που βάλθηκαν να "προστατέψουν" τον κόσμο, γεμίζοντάς τον με πυρηνικά και σωρούς νεκρών ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ