Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Οι «Σασάκηδες» και οι παρενέργειες... της ΝΑΤΟφροσύνης

Είναι γνωστή η στάση ορισμένων δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων, που στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου της ευρωΝΑΤΟικής συμμορίας στη Γιουγκοσλαβία πάσχιζαν να βγάλουν λάδι όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση, η οποία συμμετείχε «μέχρι τα μπούνια», αλλά και τους άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ, προβάλλοντας πως, τάχα, υπεράσπιζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον... χασάπη Μιλόσεβιτς! Εφτασαν να υποστηρίζουν και τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα περί «ανθρωπιστικών» βομβαρδισμών και βομβών - όπως αυτών, δηλαδή, με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, που συνεχίζουν να εξολοθρεύουν, όπως και τότε, αμάχους και παιδιά, πολίτες και στρατιώτες!

Τώρα, μπροστά στην αποκάλυψη των νέων... ανθρωπιστικών αποτελεσμάτων του εγκλήματος διαρκείας των ΝΑΤΟικών, πολλοί από αυτούς τους ΝΑΤΟφρονες σιωπούν για το φόβο των Ιουδαίων, την οργή του λαού... Ομως, είναι και κάποιοι άλλοι που, αφού ξεπέρασαν το μούδιασμα των πρώτων ημερών, τώρα συνεχίζουν να προκαλούν βάναυσα τη λαϊκή συνείδηση, επιδιώκοντας να απαλλάξουν τους εγκληματίες από το άγος που προκαλεί η αποκάλυψη της φρικιαστικής τους δράσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης αποτελούν ορισμένοι «εκσυγχρονιστές» αρθρογράφοι, όπως οι Ρ. Σωμερίτης και Δ. Ψυχογιός (ΒΗΜΑ), Γ. ΚΑΡ(ελιάς) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.ά.

Ο πρώτος... δεν πείθεται για τις καταστροφικές συνέπειες του απεμπλουτισμένου ουρανίου γιατί, όπως γράφει (9/1), «οι συγκεκριμένες βόμβες δεν απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις» και περιμένει... να αποδειχθούν για να απαγορευτούν. Καθίστε λοιπόν... ήσυχα, είναι η έμμεση προτροπή στους οργισμένους πολίτες. Το χειρότερο, για να μετριάσει τις ευθύνες των ΝΑΤΟικών εγκληματιών, προβάλλει τη θεωρία πως δεν υπάρχουν «καθαροί πόλεμοι» και «καθαρές πολεμικές επιχειρήσεις» - άρα λογικές οι παράπλευρες απώλειες! Γράφει χαρακτηριστικά: «...Το κεντρικό ερώτημα, πέρα από φοβίες και προπαγάνδες, είναι απλό: υπάρχουν "καλοί, καθαροί πόλεμοι", "καθαρές πολεμικές επιχειρήσεις"; Οσοι, για παράδειγμα, αναγνώριζαν στον Μιλόσεβιτς το δικαίωμα να εξοντώνει τους υπόλοιπους Γιουγκοσλάβους στο όνομα του σερβικού εθνικισμού και της Ορθοδοξίας ή στον Πούτιν να σφάζει κατ' εξακολούθηση τους Τσετσένους, με ποιο δικαίωμα κατακρίνουν άλλους: τους Αμερικανούς για τα πάντα, τους Τούρκους για τους Κούρδους και το Ισραήλ για την Παλαιστίνη;»! Λάδι, δηλαδή, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωαμερικάνοι...

Ομως, τα... ρέστα της ΝΑΤΟφροσύνης του δίνει ο αρθρογράφος του «Βήματος» Δ. Ψυχογιός την επομένη (10/1). Αφού, ως... μέγας πυρηνικός επιστήμονας - τα 'μαθε, λέει, στο σχολείο του... - καταφέρεται κατά των αλχημιστών, αναρωτιέται (και κατακεραυνώνει τους άλλους που διαμαρτύρονται) πώς το απεμπλουτισμένο ουράνιο, που δεν είναι ακίνδυνο όταν δε χρησιμοποιείται, μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιηθεί! «...Αρα, γράφει, οι συμβατικές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν μπορούν να γίνουν ραδιενεργείς μετά την έκρηξη - θα έπρεπε να ήταν και πριν. Είχαν, λοιπόν, αποφασίσει να αυτοκτονήσουν, να πάθουν λευχαιμία όλοι αυτοί οι στρατηγοί (σ.σ. του ΝΑΤΟ), οι στρατιώτες που κυκλοφορούσαν ανέμελοι ανάμεσα σε αυτές τις βόμβες προτού τις ρίξουν;»! Δηλαδή, τι μας λέει; Πώς γίνεται η ατομική βόμβα να εξολοθρεύει όταν σκάσει, ενώ πριν - που φυλάσσεται - δε σκοτώνει... Ελεος!

Από κει και πέρα, εκεί που ο Αμερικανός Ου. Κλαρκ του ΝΑΤΟ μας... καθησυχάζει πως η ραδιενέργεια του απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι 40% μικρότερη από τη φυσική που δεχόμαστε κάθε μέρα(!), ο Δ. Ψυχογιός συστήνει να μετρήσουμε... «ποια είναι η τοξικότητα του εδάφους, των υδάτων και του αέρα του Λαυρίου και να τη συγκρίνουμε με αυτή του Κοσσυφοπεδίου...»! Ετσι, προβάλλει... «ίσως έβγαιναν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πώς η εθνικιστική δημαγωγία (που κρύβεται πίσω από τις κραυγές για το ραδιενεργό κίνδυνο) αδιαφορεί πλήρως για το έθνος των Ελλήνων»!

Οσοι, λοιπόν, «κινδυνολογούν για τη ραδιενέργεια (σ.σ. του απεμπλουτισμένου ουρανίου) - αποφαίνεται ο προφέσορας - απλώς προσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του Μιλόσεβιτς που τόσα χρόνια υποστήριζαν. Θέλουν να μας πείσουν ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ έφερε μόνο καταστροφή, θέλουν να φύγουν τα ειρηνευτικά στρατεύματα από Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, αδιαφορώντας αν τα Βαλκάνια θα τιναχτούν στον αέρα αν εφαρμοστεί η αντιιμπεριαλιστική ρητορική τους»! Μέχρις εκεί φτάνουν οι... παράπλευρες παρενέργειες της ΝΑΤΟφροσύνης!

Ενας τρίτος «εκσυγχρονιστής», ο κεντροαριστερός Γ. Καρ(ελιάς), της «Ελευθεροτυπίας», δεν εξυμνεί τις ανθρωπιστικές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου αλλά... αντίθετα, παρουσιάζεται και να θλίβεται για τις αντιδράσεις των Ελλήνων για το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ, που δεν τις βρίσκει μαζικές! Ομως, ο ίδιος, όπως και οι όμοιοί του, στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου έκανε ό,τι μπορούσε για να αποπροσανατολίσει, να συκοφαντήσει και αποτρέψει τις μαζικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, προβάλλοντας τη... σώφρονα στάση «μη συμμετοχής» στον πόλεμο της κυβέρνησης Σημίτη, όταν η εμπλοκή της ήταν καθολική.

Αλλά, επειδή, σήμερα, η ανοιχτή υπεράσπιση της ξεφωνημένης στο συγκεκριμένο θέμα κυβέρνησης γελοιοποιεί, επιχειρείται, με άλλους τρόπους, ο αποπροσανατολισμός του λαού. Ετσι, ο Γ. Καρελιάς καταγγέλλει την... αδιαφορία να κινητοποιηθεί ο λαός και για να... την εξηγήσει ρίχνει τις ευθύνες στο ΚΚΕ γράφοντας: «...Πέραν της γενικότερης αδιαφορίας... μια από τις εξηγήσεις για τις "καχεκτικές" συγκεντρώσεις ίσως να βρίσκεται 15 χρόνια πριν. Τότε που το ΚΚΕ έδινε τη μάχη υπέρ της... καλής ραδιενέργειας του Τσέρνομπιλ. Και μας προέτρεπε τότε να... τρώμε άφοβα τα πάντα»!

Ο στόχος τους, βεβαίως, τότε και τώρα, ακριβώς με τον αποπροσανατολισμό για την πραγματικότητα και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, την οποία συνεχίζουν επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, είναι να περιορίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Σ' αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται ότι έχει μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός στήριξης αυτής της τακτικής από ορισμένους ΝΑΤΟφρονες, ενώ κάποιοι άλλοι απ' αυτούς σιωπούν σωφρόνως ποιούντες...

Για όλους αυτούς τους ΝΑΤΟφρονες αξίζει να σημειώσουμε όσα γράφει στο τελευταίο τεύχος του το περιοδικό «ΑΝΤΙ». Γράφει, ανάμεσα στα άλλα: «...Ο λόγος για τους "Σασάκηδες". Ολους εκείνους τους, με κάποιον τρόπο, αριστερούς που, πριν από δύο χρόνια, ανακαλύπτοντας το Κοσσυφοπέδιο, παραζαλισμένοι από τη σαγήνη της "κεντροαριστεράς" και έχοντας ουσιαστικά χάσει την αίσθηση του αριστερού λόγου, σε διαφορετικό βαθμό και τόνο ο καθένας, χειροκρότησαν τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να "τιμωρηθεί" ο Μιλόσεβιτς! Κι ας γίνονταν καθημερινά "παράπλευρα λάθη", και ας σκοτώνονταν από τα ΝΑΤΟικά βλήματα ανεύθυνοι πολίτες και οπλίτες...

Δεν ενδιαφέρει τι έλεγαν και έγραφαν οι Α. Ανδριανόπουλος, Νίκος Δήμου, Ι. Κ. Πρετεντέρης και οι συν αυτοίς... Πρέπει, όμως, να θυμηθούμε τα ονόματα των "Σασάκηδων", όλων εκείνων που, κουρασμένοι - και δικαίως - από την Αριστερά, λιπόψυχοι έγειραν στις φιλόστοργες αγκάλες ενός άλλου κόσμου... Τα ονόματα πρόχειρα αξίζει να μνημονευτούν. Και πιο πολύ γιατί, όλως περιέργως, όλους αυτούς τους λαλίστατους, σήμερα τους έχει πιάσει μια γενική μουγκαμάρα... Είναι μερικά ονόματα όπως εκείνα των κ. Μίμη Ανδρουλάκη, Φώτη Γεωργελέ, Γ. Γιαννουλόπουλου, Σταύρου Θεοδωράκη, Νίκου Μουζέλη, Χριστίνας Πουλίδου, Ριχάρδου Σωμερίτη, Γιάννη Τζαννετάκου, Δημήτρη Ψυχογιού... Και ο Σασάκης, βεβαίως, μαζί με όλους αυτούς. Γι' αυτό εμείς χάριν συντομογραφίας, στο εξής θα αναφερόμαστε σε "Σασάκηδες"...», καταλήγει το περιοδικό.


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ