Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Μαύρη επέτειος

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την αγγλοαμερικανική επιδρομή στο Ιράκ. Αλλη μια εγκληματική «παρέμβαση» της Νέας Τάξης Πραγμάτων που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας (σ.σ με την επιβολή του εμπάργκο). Ο,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν με τις βόμβες ολοκληρώνουν οι ιμπεριαλιστές με την απαγόρευση εισαγωγής από το Ιράκ φαρμάκων και τροφίμων. Αποτέλεσμα; Το διάστημα 1991-1994 πέθαναν από τις ελλείψεις φαρμάκων και βασικών τροφίμων 486.000 παιδιά, ενώ το διάστημα 1995-1998 οι θάνατοι (παιδιών) ξεπέρασαν τις 850.000. Ενα μήνα πριν Κλίντον και Μπλερ δεν παρέλειψαν να ψάλουν τα κάλαντα με παιδιά και να στείλουν τις «ευχές» τους στα παιδιά όλου του κόσμου! Πιστοί υπηρέτες της δικτατορίας της νέας οικονομίας (που δεν είναι καθόλου νέα μια και πρόκειται για το αποτρόπαιο πρόσωπο του καπιταλισμού) δε συγκινούνται με τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ντίλερς των Εφτά Αδελφών δε διστάζουν να εξαπολύουν τους πυραύλους τους για την εδραίωση των συμφερόντων τους. Τελικά η Κεντροαριστερά που εκπροσωπούν είναι καταγραμμένη με ολοκαυτώματα που θα ζήλευε ο Χίτλερ και η παρέα του. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί που επιμένουν να τους ακολουθούν και να τους θαυμάζουν!

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Αεροδρόμιο Σπάτων

Ας πούμε ότι λειτουργεί το αεροδρόμια στα Σπάτα. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα μεταφέρονται οι επιβάτες στο κέντρο. Δεν έχουν διασταυρωθεί οι «πληροφορίες που θέλουν τη μεταφορά των επιβατών να γίνεται με ελικόπτερα».

Βιοποικιλότητα

Σύμφωνα με έρευνα του FAO κάθε βδομάδα χάνονται δυο ράτσες ζώων που εκτρέφονται από τον άνθρωπο. Αντίθετα, το είδος των «ΝΑΤΟικών» εξακολουθεί να υπάρχει. Αδικίες της φύσης.

Ευαισθησίες

Ισως σ' ένα μήνα να σταλεί κάποια αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ για να μελετήσει (μετά από δέκα χρόνια) τις επιπτώσεις των βομβών ουρανίου στην υγεία των πολιτών. Μιλάμε για ασύλληπτη ταχύτητα.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ.33

Η μηνιαία οικολογική εφημερίδα από το Βόλο συνεχίζει την παρέμβασή της στη μίζερη πραγματικότητα που διανύουμε. Μια φωνή από την περιφέρεια που δεν περιορίζεται μόνο στα προβλήματα της περιοχής της - που δεν είναι και λίγα- αλλά προσπαθεί να αρθρώσει μια συνολικότερη πρόταση στον ελλαδικό χώρο. Στο συγκεκριμένο φύλλο το κύριο θέμα αφορά τις κατ' επίφαση προστατευόμενες περιοχές. Μιλάμε για παραδείσους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση παρά την υπάρχουσα νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε το τρίτο σημείωμα του ευαίσθητου δικαστή Μ. Δεκλερή με τίτλο «ο ρόλος της επιστήμης στην προστασία του περιβάλλοντος» το οποίο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο με την τροπή που παίρνει η υπόθεση του άρθρου 24 του Συντάγματος σε αγαστή συνεργασία ( ή καλύτερα συμπαιγνία) ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Κι όπως πάντα υπάρχουν πολλές ειδήσεις από τον κόσμο και την Ελλάδα από αυτές που ποτέ δε θα διαβάσετε στα ταμπλόιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ