Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΡΙΖΑΡΗ
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει τη διοίκηση για σκόπιμη αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ, προκειμένου να «περάσει» το θέμα της ίδρυσης Μουσείου από τη  Βουλή 

από πρόσφατη κινητοποίηση για τη σωτηρία του άλσους Ριζάρη
από πρόσφατη κινητοποίηση για τη σωτηρία του άλσους Ριζάρη
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις διαβλέπει βάσιμα η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Αλσους Ριζάρη πίσω από το αίτημα του δημοσίου για αναβολή της συζήτησης (επρόκειτο να γίνει χτες) στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το υπό ίδρυση Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Η Επιτροπή εκφράζει βάσιμους φόβους ότι η κυβέρνηση θέλει να «μπλοφάρει» με απώτερο στόχο να περάσει την υπόθεση από τη Βουλή και να αποφύγει τη «σκόπελο» του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εξάλλου, την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση στην περίπτωση των μεγάλων έργων (περιφερειακός Υμηττού, σύζευξη Ρίου - Αντιρρίου, αεροδρόμιο Σπάτων κλπ.), όπου οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων «πέρασαν» από τη Βουλή και όχι από το ΣτΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις έγινε γνωστή η δυσμενής για την κυβέρνηση εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας, ξαφνικά οι αρμόδιοι φορείς του δημοσίου ζήτησαν και πέτυχαν στο παραπέντε αναβολή της συζήτησης.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Αγώνα με λύπη της πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναβολή της δίκης για το Αλσος Ριζάρη για την 1 Ιουνίου 2001. Το αίτημα υποβλήθηκε όταν διέρρευσε στον Τύπο η εισήγηση της συμβούλου Ε. Γαλανού, η οποία έκρινε παράνομη την παραχώρηση του Αλσους Ριζάρη στο Ιδρυμα Γουλανδρή για την ανέγερση Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι δε θα ανακληθεί η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά θα επικυρωθεί με νόμο, ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ, ενόψει μάλιστα της αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία αποδυναμώνει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο και τροποποιεί το άρθρο 24. Ετσι, ολοκληρώνεται το περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο για μια ακόμη φορά θα φέρει την υπογραφή της Βουλής των Ελλήνων.

Ζητάμε:

  • Από τους βουλευτές και ιδιαίτερα της Α` Αθηνών να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στο μέλλον αυτής της πόλης και να μην υποκύψουν στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
  • Από το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σωτηρία του άλσους.
  • Από τους πολίτες να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους και να κινητοποιηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε αυτή η τσιμεντούπολη να μη γίνει εντελώς αβίωτη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ