Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των κατοίκων το ΚΚΕ

«Η σημερινή μαζική κινητοποίηση είναι ενδεικτική για την αποφασιστικότητα των κατοίκων», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που βρέθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών, εκδηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους. Στη δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε στη συμμετοχή των νέων στην κινητοποίηση, λέγοντας: «Αυτήν την ώρα που βρίσκονται τα παιδιά στους δρόμους, διεκδικώντας αυτά που τους ανήκουν, δίνουν σε όλους ένα μεγάλο μάθημα αγώνα, ως στάση ζωής. Το φυσικό περιβάλλον είναι ένα κεφάλαιο που αναφέρεται πολύ περισσότερο στη νεολαία, το δικαιούται και κανείς δεν μπορεί να της το αφαιρέσει. Και ειδικά σε καιρούς δημοκρατίας, με... επενδύσεις που δεν επενδύουν πάνω στα νιάτα. Νομίζω πως αυτά τα παιδιά αξίζει να κερδίσουν και γι' αυτό δεν πρέπει να είναι μόνα τους».

Ο Αντώνης Χοροζάνης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, επισήμανε τον πάνδημο χαρακτήρα της αγωνιστικής κινητοποίησης «που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Θριάσιο Πεδίο» και επέρριψε τις ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική, που με την πρακτική της δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή. Στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση «να μη δεχτεί τα σχέδια του Λάτση για επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ, αλλά και να αντιμετωπιστεί το Θριάσιο Πεδίο σαν κορεσμένη περιβαλλοντικά περιοχή».

Ο Αντ. Χοροζάνης καυτηρίασε την παρουσία του εισαγγελέα στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως «οι κυβερνώντες συζητούσαν οκτώ μήνες με το Λάτση για την "επένδυσή" του, στη συγκέντρωση του λαού της περιοχής όμως έστειλαν αμέσως τον εισαγγελέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ