Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόκειται για τη ζωή μας...

  Δυναμική η παρουσία της νέας γενιάς στην κινητοποίηση

Η Χριστίνα Κουρτσοπούλου, μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Κορυτσάς Ασπροπύργου, μας είπε πως έχουν έρθει πολλά παιδιά από όλα τα σχολεία της περιοχής «για να μην επιτρέψουμε την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ηρθαμε να συμμετάσχουμε στον αγώνα αυτό γιατί πρόκειται για τη ζωή μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ποιότητα ζωής με τόσο μόλυνση».

«Διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στα καταστροφικά σχέδια που θέλουν την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Διαδηλώνουμε για να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η περιοχή, όπως έχει γίνει ήδη μια φορά με την κατασκευή των δύο διυλιστηρίων. Από ένα λάθος μπορεί να γίνει μεγάλη καταστροφή, κάτι άλλωστε που έχει γίνει στο παρελθόν. Ολα αυτά ανήκουν σε εμάς και όχι σε αυτούς» τονίζει χαρακτηριστικά η Σοφία, από το Λύκειο Μάνδρας.

«Ηδη το περιβάλλον της περιοχής είναι μολυσμένο με τα δύο διυλιστήρια που λειτουργούν. Οι "μυρωδιές" των φουγάρων είναι ανυπόφορες. Θέλουμε και εμείς να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Ζητάμε πολλά;», αναρωτιέται ο Παναγιώτης από το Λύκειο Ελευσίνας, για να συμπληρώσει δίπλα του ο Νίκος: «Ακόμα και κάθε μέρα αν χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ