Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφυγε ο Χ. Βασιλάτος

Εφυγε προχτές ξαφνικά από κοντά μας ο Χαράλαμπος Βασιλάτος, σε ηλικία 81 χρόνων, διακεκριμένο στέλεχος στο χώρο των ΕΒΕ. Η κηδεία του έγινε χτες στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Ο Χ. Βασιλάτος σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική και πήρε μέρος στο ΕΑΜικό κίνημα. Στα φοιτητικά χρόνια βασανίστηκε για τη συμμετοχή του στους αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και ήταν πάντα παρών στους μεταπολεμικούς αγώνες.

Μαζί με τα αδέρφια του είχε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο συνεταιριστικό χώρο των ΕΒΕ, στα Επιμελητήρια και το συνδικαλιστικό χώρο.

Εκλέχτηκε διοικητής του ΤΕΒΕ για τέσσερα χρόνια και επί των ημερών του εξυγιάνθηκε το Ταμείο, ενώ οι συνταξιούχοι πήραν γενναίες αυξήσεις στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ επέβαλε σταθεροποιητικά προγράμματα. Επίσης, εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Διατέλεσε πρόεδρος της Πανελλαδικής Δημοκρατικής Κίνησης των ΕΒΕ (ΔΗΚΕΒΕ) ενώ τελευταία ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ