Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλούσιος απολογισμός και προγραμματισμός δράσης

Πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα της Συντονιστικής Γραμματείας Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Συντονιστική Γραμματεία αποφάσισε να οργανώσει ημερίδα στα Γιάννενα, στις 10/3, με θέμα «Μισθοφορικός στρατός στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ», αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 24 και 25 του Μάρτη με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, 10ήμερο ειρήνης στις αρχές του Μάη, που θα κορυφωθεί με τη διήμερη κατασκήνωση νεολαίας στην Πρέβεζα (12-13 του Μάη) και με την πορεία στη βάση των ΑΒΑΚΣ την Κυριακή 14 του Μάη.

Επιπλέον, η Συντονιστική Γραμματεία χαιρετίζει τις πολύμορφες εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος σε όλη τη Β/Δ Ελλάδα και εκτιμά ότι συνέβαλαν στο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού της περιοχής στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Συμπληρώνει πως «αποκαλύφθηκε το μέγεθος των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών της περιοχής αλλά και των στρατιωτών που πήραν μέρος στον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «δε χρειάζεται καμία επανάπαυση, χρειάζεται τώρα να κινητοποιηθούμε, να συνεχίσουμε τις πολύμορφες εκδηλώσεις, να στήσουμε παντού αντιπολεμικές επιτροπές από φορείς, ΤΑ, συνδικάτα», πόσο μάλλον που - όπως συμπληρώνει - «στην περιοχή έχουμε επιπλέον λόγους ανησυχίας: Γιατί εδώ βρίσκεται η βάση των ΑΒΑΚΣ, στο Ακτιο, ορμητήριο για κάθε τυχοδιωκτικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί συνορεύει με την Αλβανία και οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι να χρησιμοποιήσει τους εθνικιστικούς της κύκλους για νέα τυχοδιωκτικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ