Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟικοί χτύποι από την καρδιά του αγωνιζόμενου λαού
  • Απόψε, στις 7 το βράδυ, το παλλαϊκό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Αριστοτέλους
  • Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα από το Σιντριβάνι, το Αγαλμα του Βενιζέλου και το Βαρδάρη

Avaton

Απόψε Τετάρτη 14 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης. Στο ραντεβού με την ιστορία, τούτος ο λαός καλείται να δηλώσει «παρών» και να συμμετέχει ενεργά στην αλλαγή των εξελίξεων. Για να μη μετατραπεί η πόλη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα σε ένα απέραντο προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών, που ήδη αλωνίζουν με τη στήριξη της κυβέρνησης. Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να αφεθούν οι λαοί μόνοι τους να ορίσουν τις τύχες τους. Για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες και φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία.

Απόψε ο λαός της Θεσσαλονίκης οφείλει και θα πει ΝΑΙ στο κάλεσμα αντίστασης και αγώνα που απευθύνουν 35 φορείς του νομού, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις αποκαλύψεις για το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ. Οι διαθέσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, εκφράζονται ολοένα και πιο καθαρά, ολοένα και πιο αποφασιστικά. Φαίνεται από τις εξορμήσεις που πραγματοποίησαν στους χώρους δουλιάς συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ. Από τις εξορμήσεις στους φοιτητές, στους υπάλληλους.

Προσυγκεντρώσεις για το αποψινό παλλαϊκό συλλαλητήριο θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα από το Σιντριβάνι, το Αγαλμα του Βενιζέλου και το Βαρδάρη.

Οι φορείς και παράγοντες που διοργανώνουν τη μεγάλη συγκέντρωση είναι: Νομάρχης Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Συκεών Σίμος, Νεάπολης, Αγίου Παύλου, Εγνατίας, Θερμαϊκού, Μίκρας, πρόεδρος του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, Ιατρικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμελητήριο, Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων, Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Γονέων Φοιτητών Γιουγκοσλαβίας, Παλαιστινιακή Παροικία, Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους, Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), Συνδικάτο Οικοδόμων, Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Β. Ελλάδας, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, Αγροτικοί Σύλλογοι Νομού Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ