Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Στηρίζει τις πρωτοβουλίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα
Από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα
Τη στήριξη του ΔΗΚΚΙ στην προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» εξέφρασε χτες ο πρόεδρός του Δημήτρης Τσοβόλας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» Χάρης Παπαμάργαρης, Γιάννης Σταυρόπουλος και Δημήτρης Καλτσώνης, ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ για τις θέσεις της, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ιδίως για τις πρωτοβουλίες της για το υπό ψήφιση αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο και για την επικείμενη κατάθεση του τρομονόμου.

Στις δηλώσεις του ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι «είμαστε υπέρ της διαμόρφωσης των όρων για κοινές δράσεις πάνω σε βασικά ζητήματα που έχουν σχέση με τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών, εναντίον των οποίων σήμερα προετοιμάζεται μια νέα επίθεση, αλλά και γενικότερα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία, άλλωστε, εντάσσεται και στα πλαίσια της άλλης τακτικής και πολιτικής στρατηγικής που προωθούμε σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και τις προοδευτικές δυνάμεις, για να υπάρξει κοινή δράση των Αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας».

Ο Χάρης Παπαμάργαρης υπογράμμισε ότι ο στόχος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» είναι πολίτες από ένα ευρύ ιδεολογικοπολιτικό φάσμα να αγωνιστούν, για να διασφαλίσουν την κοινωνία από τη νέα ύπουλη επίθεση που δέχεται στις ελευθερίες της από τις κρατικές εξουσίες, προβάλλοντας και την ανάγκη για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στους διωκόμενους πολίτες. «Από τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ ζητήσαμε στήριξη την οποία δήλωσε ότι μας την παρέχει ανεπιφύλακτα», είπε ο Χ. Παπαμάργαρης, «εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν και σε άλλους τομείς τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει ενότητα στη δράση πολλαπλών δυνάμεων από διαφορετικές αφετηρίες σε πολλά ζητήματα και όχι μόνο σε αυτά των λαϊκών ελευθεριών».

  • Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα συνάντηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συνεργασίες είναι θέμα στρατηγικής επιλογής (2002-10-10 00:00:00.0)
Απίστευτα μαθήματα ασφάλειας... (2002-07-23 00:00:00.0)
Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι για Αθήνα - Πειραιά (2002-05-03 00:00:00.0)
Αυτόνομη κάθοδο στις νομαρχίες Αττικής, Θεσσαλονίκης (2001-12-11 00:00:00.0)
Αναγκαία η ανάπτυξη πανελλαδικού κινήματος (2001-12-02 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση για τη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2000-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ