Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Αντιπολεμική Επιτροπή και στη Χίο

Στη συγκρότηση Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την αποτροπή του πολέμου και των συνεπειών του, προέβησαν πριν δύο βδομάδες δεκάδες μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δημόσιας ζωής, καθώς και πολίτες της Χίου, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο «Ομήρειο» με θέμα τη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και τις επιπτώσεις της.

Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν τα «δεινά του πολέμου και τα άνομα συμφέροντα που υποκινούν και κινούνται πίσω από τις επεμβάσεις», ενώ λόγος έγινε και «για τις εξελίξεις στην περιοχή, που αποτελούν κακούς οιωνούς για νέες επεμβάσεις», εκτίμησαν δε ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις για το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξαν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να κατατεθούν υπομνήματα προς τη Βουλή και για ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τα πυρηνικά πυρομαχικά που έχουν ριφθεί στο Αιγαίο και στα πεδία βολής Κάτω Φανών και για το περιεχόμενο της βυθισμένης τουρκικής φορτηγίδας βόρεια της Χίου.

Ακόμα, να διοργανωθούν επιστημονικές εκδηλώσεις, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της Χίου για τις επιπτώσεις από τη χρήση ραδιενεργών όπλων στα Βαλκάνια. Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη του λαού της Γιουγκοσλαβίας κ.ά.

Τέλος, στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, η επιλογή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και η απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από τα κράτη της Βαλκανικής θεωρούνται αυτονόητα. Η δε απαίτηση μη αποθήκευσης και χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής, η αποζημίωση των θυμάτων του πολέμου και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τους υπευθύνους της τραγωδίας, είναι η καλύτερη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ