Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Ολα καλά, όλα ανθηρά στο ΠΑΣΟΚ!

Σαν «κολυμβήθρα» όπου το ΠΑΣΟΚ «αναβαπτίστηκε» και «μπαίνει σε μια καινούρια φάση της ζωής του και της δραστηριότητάς του», εμφάνισε τις εσωκομματικές εκλογές που ολοκληρώνονται την Κυριακή, ο γραμματέας της ΚΕ Κώστας Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του χτες αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη.

Επιχείρησε δε να ωραιοποιήσει την εσωκομματική κατάσταση φέρνοντάς τη σε αντιδιαστολή με αυτή της Νέας Δημοκρατίας όπου «ακόμα διορίζουν συνέδρους»!

Ο Κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «διπλό στοίχημα του ΠΑΣΟΚ» την επαναφορά στην κοινωνική του βάση και το άνοιγμα στην πορεία προς το Συνέδριο ιδεολογικών και πολιτικών θεμάτων που αφορούν στην πολιτική ζωή της χώρας και εξέφρασε την άποψη ότι «αυτό είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στις εξελίξεις». Εξήρε, τέλος, το «δρόμο που έδειξε η βάση», ο οποίος κατά τα - μάλλον υπερβολικά - λεγόμενά του είναι «δρόμος ανανέωσης, συμμετοχής, ξεπεράσματος χαρακωμάτων» και «πρέπει να τον ακολουθήσουμε όλοι μαζί με τόλμη, με ευθυκρισία, προκειμένου να καθορίσουμε εμείς τα δεδομένα και του νέου ιστορικού κύκλου».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στο ιστορικό στέλεχος του κόμματος Π. Αυγερινό ότι τα στελέχη της γενιάς του '73 θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο εσωκομματικό τοπίο και δεν πρόκειται, βεβαίως, να «αποστρατευτούν», όπως ο δεύτερος έχει προτείνει. Οπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης τα στελέχη αυτά δεν έχουν εκπληρώσει τον ιστορικό τους ρόλο, έχουν να δώσουν πάρα πολλά πράγματα ακόμα και, συμπλήρωσε ότι, «η φυσική ροή και εξέλιξη είναι ότι αν κάποιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, κάποια στιγμή μένουν στη μέση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα απαρνηθεί την ιστορική διαδρομή του για να προχωρήσει».

Καταλήγοντας, αφού είχαν μεσολαβήσει ρητορικές κορόνες του τύπου «κανείς δε μας περισσεύει», «όλοι είναι δημιουργοί του καινούριου», ο Κ. Σκανδαλίδης απάντησε και στα όσα έχουν λεχθεί περί αλλαγής συμβόλων αναφέροντας ότι δεν πιστεύει πως η αλλαγή συμβόλου σημαίνει και αλλαγή πραγματικότητας σε ένα κόμμα και συμπληρώνοντας πως «τα σύμβολα είναι πολιτικά και συναισθηματικά δεμένα με τα κόμματα και σπανίως τα αλλάζουν. Τα προβλήματα της πολιτικής και των κομμάτων είναι προβλήματα θέσεων, σχέσεων εξουσίας, δυνατότητας ανανέωσης».

Στο μεταξύ ο Κ. Σκανδαλίδης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρώτο εκλεγμένο με καθολική ψηφοφορία των μελών γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής, υπενθυμίζοντάς του πως πλέον «κάθε πράξη του απεικονίζει όχι απλά μια προσωπική επιδίωξη, αλλά τη συλλογική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθούν να πείσουν για «νέα σελίδα» (2005-03-18 00:00:00.0)
Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ (1998-05-15 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στην ΚΟ (1998-04-28 00:00:00.0)
Συμφωνούμε (1997-05-04 00:00:00.0)
Ο "όμορφος κόσμος" των κυβερνώντων (1996-04-17 00:00:00.0)
Διαμάχη για τον Α. Παπανδρέου (1996-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ