Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Μεγάλες ελλείψεις στα πολυ-ιατρεία του ΙΚΑ

Με ελλιπέστατο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό λειτουργούν τα Πολυ-ιατρεία του ΙΚΑ στο Νομό Μαγνησίας και κύρια αυτό του Βόλου, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που εκτός των άλλων αντιλαϊκών της μέτρων στραγγαλίζει και τις κοινωνικές δαπάνες, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία και ζωή των ασφαλισμένων.

Το ζήτημα αυτό καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας - Πρόνοιας Τ. Γιαννίτση και Αλ. Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Οπως επισημαίνουν συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι κενές θέσεις στο πολυ-ιατρείο του Βόλου έφτασαν τις 35. Δέκα είναι οι κενές θέσεις στο πολυ-ιατρείο της Ν. Ιωνίας, δυο στου Αλμυρού και τέσσερις στης Σκοπέλου. Αμεση όμως είναι και η ανάγκη πρόσληψης γιατρών στο Πολυ-ιατρείο Βόλου, καθώς υπάρχει έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων (νευρολόγος, γυναικολόγος, ακτινολόγος, πνευμονολόγος, παιδίατρος κ.ά.).

«Επειδή το πρόβλημα της υγείας των 7.000 και πλέον ασφαλισμένων στο νομό δε σηκώνει πλέον άλλο εμπαιγμό και η λύση του συνδέεται κατά πολύ με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς γιατί δεν καλύφθηκαν τα κενά των Πολυ-ιατρείων του ΙΚΑ στη Μαγνησία. Τέλος, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση συμπλήρωση των κενών με προσλήψεις, τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ