Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προειδοποίηση του ΕΟΦ για σκευάσματα

Το σκεύασμα «SPANISHE FLIEGE» περιέχει, σύμφωνα με τους υπευθύνους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), κανθαριδίνη, μία ουσία που είναι τοξική και απαγορευμένη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια.

Στην αγορά κυκλοφορούν ευρέως και άλλα σκευάσματα που διατίθενται σε δισκία, σε μορφή κρέμας ή σπρέι και τα οποία περιέχουν διάφορες απαγορευμένες ουσίες. Το σκεύασμα «Stud 100» σε δισκία περιέχει οξαμενδρόνη, αναβολικό στεροειδές, που αποτελεί ουσία ντόπινγκ. Οι άλλες δύο μορφές του συγκεκριμένου σκευάσματος (κρέμα και σπρέι) περιέχουν λιδοκαΐνη, που είναι τοπικό αναισθητικό. Ο ΕΟΦ τονίζει σε ό,τι αφορά τα διεγερτικά σκευάσματα πως αυτά είναι επικίνδυνα, δεδομένης της αμφίβολης σύνθεσης, προέλευσης και δράσης τους, καθώς και της πιθανότητας να συνυπάρχουν στον χρήστη οργανικές δυσλειτουργίες, που δεν έχουν διαγνωστεί και οι οποίες επιδεινώνονται με τη χορήγηση αυτών των σκευασμάτων. Για τους λόγους αυτούς, ο ΕΟΦ συνιστά σε όσους παρουσιάζουν σεξουαλική δυσλειτουργία να απευθύνονται σε ειδικό ιατρό, ο οποίος θα συστήσει και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, όταν αυτή είναι απαραίτητη.

Οπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, μέχρι και θάνατο μπορούν να προκαλέσουν ορισμένα από τα αφροδισιακά - διεγερτικά σκευάσματα που διατίθενται από τα καταστήματα πώλησης ερωτικών αντικειμένων, τα γνωστά SEX SHOP και τα οποία διαφημίζονται ευρέως μέσω εντύπων ακόμη και σε σχολικούς χώρους. Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν ουσίες άκρως επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό, που μπορούν να προκαλέσουν νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις με μοιραία κατάληξη σε ορισμένες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ