Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αυθαιρεσία σε βάρος εργαζομένων

Το ζήτημα της μη καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε τρεις δικαιούχους εργαζόμενους του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι με την υπ' αριθμ. 239/1999 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, που έγινε τελεσίδικη μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. 843/2000 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, κρίθηκε ότι οι εργαζόμενοι Ιωάννης Δρακοπαναγιωτάκης του Δημητρίου, Σταυρούλα Δρακοπούλου του Θεόδωρου και Λαμπρινή Τσούτουρα του Ελευθερίου, του νοσοκομείου Πατρών δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας του ν. 1193/81, από 382.000 δρχ. ο καθένας για το διάστημα από 1.1.1994 μέχρι 30.4.1997, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από 7.5.1997 και μέχρι την εξόφλησή τους.

«Παρ' όλα αυτά, το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης αυθαιρετεί και η διοίκηση του νοσοκομείου Πατρών αρνείται να καταβάλει το παραπάνω ποσό στους εργαζόμενους», τονίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές και ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει, ώστε να καταβληθούν άμεσα στους ενδιαφερόμενους τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ