Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Θέλουν παραδοσιακά κτίρια για ξενοδοχεία

Αυτό ζητούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες, που κατέθεσαν προτάσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης

Τη μετατροπή πολλών παραδοσιακών κτιρίων της Αθήνας σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσειςζ προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη διαδικασία υποβολής προτάσεων, προς το υπουργείο Ανάπτυξης, δημιουργίας νέων ξενοδοχείων για την κάλυψη των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επιχειρηματίες επικαλούνται τον «ξενοδοχειακό κορεσμό» της Αττικής για να δικαιολογήσουν την πρόταση αυτή. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, με πρόσφατη απόφασή του ήρε το χαρακτηρισμό «κορεσμένες» για όλες τις περιοχές της Αττικής, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεδομένου ότι αυτά τα σχέδια υπάρχουν στα συρτάρια των υπουργείων της κυβέρνησης πολύ πριν αναλάβει η Αθήνα τη διεξαγωγή των Αγώνων.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώθηκε προχτές, Τετάρτη, με 55 αιτήσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που αφορούν στη δημιουργία τουλάχιστον 8.000 νέων κλινών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ορισμένες από τις εταιρίες που υπέβαλαν προτάσεις ενδιαφέροντος για την κατασκευή νέων μονάδων είναι: «Ιονική Ξενοδοχειακή», «Λήδρα Μάριοτ», «Αστήρ Παλλάς», «Χολιντέι Ιν», η Εθνική Τράπεζα και η εταιρία διαχείρισης της περιουσίας του ΕΟΤ, «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα».

Μάλιστα, η «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή επτά νέων ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 2.600 κλινών, σε Ανάβυσσο, Ζέα, Φλοίσβο, Αλιμο, Βάρκιζα και Βούλα. Οπως φαίνεται, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, προκειμένου να προφυλαχτεί το περιβάλλον, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πράσινο φως για την επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην παραλία.

Οι επιχειρηματικές μονάδες «Ντίας Καψή» και «Ξενοδοχεία Αμαλία» υπέβαλαν αιτήσεις για τρία και ένα ξενοδοχείο αντίστοιχα επί της λεωφόρου Συγγρού. Προτάσεις κατέθεσαν και μικρότερες μονάδες, όπως η αλυσίδα «Ηλέκτρα» και η εταιρία «Ακόρ».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, που αφορά στη μετατροπή του κτιρίου που στεγάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, στην οδό Μιχαλακοπούλου, σε ξενοδοχείο, ενώ η επιχείρηση «Χολιντέι Ιν» κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία επιπλέον κλινών στην υπάρχουσα μονάδα του.

Υπενθυμίζεται ότι η «Αθήνα 2004» έχει υπογράψει σύμβαση με την Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας, με την οποία καλύπτεται το 75% των κλινών για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ