Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Πήρε παράταση το οριστικό ξεπούλημα
  • Την ερχόμενη βδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική διάταξη
  • Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζόμενων της «Ολυμπιακής»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζόμενων της «Ολυμπιακής»
Για την ερχόμενη βδομάδα αναβλήθηκε η ψήφιση της διάταξης για την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και πάνω από το 51%, αφού στο σχετικό άρθρο που υπάρχει στο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων υποβλήθηκε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και η Βουλή διέκοψε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στη συζήτηση που έγινε με την απουσία του αρμόδιου για την «Ολυμπιακή» υπουργού Χρ. Βερελή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε την πολιτική του ξεπουλήματος του εθνικού αερομεταφορέα την οποία ακολούθησαν πιστά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Μία πολιτική, που - όπως κατήγγειλε ο βουλευτής - συνοδεύτηκε από χρόνια λασπολογία κατά της ΟΑ, όπως ακριβώς γίνεται με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες οδεύουν προς ξεπούλημα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι παρά τη λασπολογία της κυβέρνησης για δυσθεώρητα χρέη της ΟΑ, που φθάνουν τα 700 δισ. δρχ, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής λογιστηρίου της εταιρίας, η ΟΑ έχει να λαμβάνει γύρω στο ένα δισ. δρχ. από την κυβέρνηση για την άσκηση της κοινωνικής της πολιτικής και από αυτά που χρωστάνε τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι η ΟΑ παρ' όλη τη συρρίκνωση του προσωπικού της κατάφερε να αναδειχτεί πρώτη εταιρία στην Ευρώπη σε παραγωγικότητα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιτίθονταν κατά των εργαζομένων μιλώντας για τεμπέληδες.

Καταλήγοντας τόνισε ότι κόντρα στις επιταγές της ΕΕ για ξεπούλημα της ΟΑ οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν τον αγώνα τους για μία δημόσια «Ολυμπιακή» στην υπηρεσία του λαού.

Κινητοποίηση εργαζομένων

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη βδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ), οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αρχικά στα γραφεία της εταιρίας και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή. Η χτεσινή κινητοποίηση κηρύχτηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που προώθησε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), προκειμένου να αποφασιστεί αν και πότε οι εργαζόμενοι στην ΟΑ θα κατέλθουν σε νέα κινητοποίηση.

Απαίτηση των συγκεντρωμένων χτες και πρόταση των συνδικαλιστών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) ήταν να κηρυχτεί 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για την άρση του περιορισμού στην εκχώρηση μετοχών του ομίλου εταιριών της ΟΑ (σήμερα ισχύει ο νόμος του 1992, που προβλέπει μετοχοποίηση μέχρι ποσοστού 49%). Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας θα επιμείνουν και σήμερα οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΣΠΑ, ενώ θα προτείνουν και παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κυρίαρχο αίτημα «όχι στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα».

Στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στα γραφεία της ΟΑ, στη Λεωφ. Συγγρού, παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΕΚΑ, της ΠΟΣ (Σιδηροδρομικοί) και της ΟΜΕ - ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ