Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαζική η φυγή των Αθηναίων

Παρά τον άστατο καιρό χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειπαν και χτες την πρωτεύουσα για τη γιορτή του Πάσχα. Είναι ενδεικτικό ότι από την Τετάρτη και ως το βράδυ της Πέμπτης περίπου 170.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας και του Σχηματαρίου.

Στην Κακιά Σκάλα, υπήρχε μποτιλιάρισμα για πολλές ώρες, γιατί στενεύει ο δρόμος. Η βροχή μείωνε την ταχύτητα των αυτοκινήτων, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός βελτιώθηκε από τα δυτικά. Η Τροχαία εφάρμοσε έκτακτα μέτρα στις εξόδους από τις 7 π.μ. παραχωρώντας μια επιπλέον λωρίδα από το Δαφνί έως τα διόδια Ελευσίνας, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στους βασικούς κόμβους. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο πορθμείο του Ρίου, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης είχε σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων. Χτες 18 πλοία εκτέλεσαν δρομολόγια. Τα 12 έχουν δρομολογηθεί εκτάκτως. Η αναμονή έφτανε τουλάχιστον τα 30 λεπτά.

Μεγάλη ήταν η κίνηση το πρωί και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ως τις 9 π.μ. αναχώρησαν 10 πλοία και άλλα 24 το απόγευμα. Τη Μ. Πέμπτη αναχώρησαν 34 πλοία με 35.000 επιβάτες. Μόνο για τον Αργοσαρωνικό αναχώρησαν περισσότεροι από 11.000 επιβάτες. Τη Μ. Τετάρτη έφυγαν από τον Πειραιά 29.000 εκδρομείς, δηλαδή 3.400 περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή ημέρα, ενώ συνολικά 100.000 υπολογίζεται ότι έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν αυξημένη η κίνηση, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Η πληρότητα στις πτήσεις της «Ολυμπιακής» αγγίζει για ορισμένους προορισμούς και το 100%. Τη Μ. Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 185 πτήσεις και διακινήθηκαν 23.000 επιβάτες. Για τη Μ. Παρασκευή είχαν προγραμματιστεί συνολικά 500 πτήσεις. Για το τριήμερο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έχουν πουληθεί συνολικά 61.000 εισιτήρια.

Αυξημένη ήταν από το πρωί της Μ. Πέμπτης η κίνηση και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Επίσης, και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού και της Λιοσίων υπήρχε μεγάλη κίνηση από το πρωί της Πέμπτης. Οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΛ, όπως και σε κάθε έξοδο, δρομολογούν επιπλέον λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ