Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
«Κυβέρνηση, υπηρέτης του κεφαλαίου»

Κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους να είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή, αλλά και σε μαζικό και με ταξικό χαρακτήρα γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή για να αποκρούσουν «τα χειρότερα», καλεί σε ανακοίνωση - καταγγελία τους οικοδόμους όλης της χώρας η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Παράλληλα, τους καλεί σε μαζικό, μαχητικό γιορτασμό την 1η Μάη, με ταξικό περιεχόμενο και χαρακτήρα, «μακριά από τους ξεπουλημένους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές, μακριά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των άλλων σφογγοκωλάριων, που λυμαίνονται Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες».

Στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία καταγγέλλει ακόμη: «Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μοναδική. Είναι η συνέχεια της επίθεσης στους συνταξιούχους, στους καθηγητές, στους μαθητές και αγρότες με τα στημένα μαθητοδικεία και αγροτοδικεία. Είναι η συνέχεια της επιχειρίσης "βουλκανιζατέρ", που κατέστρεψε τα τρακτέρ των αγροτών. Είναι η συνέχεια των διώξεων των συνδικαλιστών Μανουσογιαννάκη και Κοκόλη, των απειλών και συκοφαντιών ενάντια στους οικοδόμους. Είναι τα προεόρτια για το τι θα συμβεί, αν θα περάσει και εφαρμοστεί ο "τρομονόμος" που ετοιμάζει».

«Φαίνεται καθαρά, συνεχίζει, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, δεν έχει κανένα φραγμό, προκειμένου να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα με φωτιά και σίδερο, αρκεί να υπηρετήσει τα αφεντικά της, αρκεί να γεμίσει τα σεντούκια της πλουτοκρατίας, και όχι μόνο αυτά, με ζεστό χρήμα».

«Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους εκδρομείς του Πάσχα είναι ψεύτικο, υποκριτικό, στην προσπάθεια της να καλύψει τις αντεργατικές, αντιλαϊκές της επιλογές» επισημαίνει η Ομοσπονδία και καταθέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ζητώντας τους να απαντήσουν στα εξής:

Πώς θα κάνουν Πάσχα οι άνεργοι και απολυμένοι, θύματα της πολιτικής σας; Πώς θα αγοράσουν έστω και ένα παιχνίδι στα παιδιά τους; Πώς θα αγοράσουν αρνί οι εργαζόμενοι με ωρομίσθιο, με μερική απασχόληση - θύματα των αντεργατικών νόμων που ψηφίσατε - οι αμειβόμενοι με τις έξι χιλιάδες της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης; Πως θα πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών του ο εργαζόμενος, έτσι όπως καταντήσατε την παιδεία; Πώς θα κάνει Πάσχα ο συνταξιούχος με 117.000 σύνταξη, όταν τα μισά από αυτά τα δίνει στα φάρμακα, αφού τον υποχρεώσατε να συμμετέχει με 25%; Αλήθεια, εσάς σας φθάνουν;

«Σταματήστε λοιπόν! Δεν έχετε καμία ευαισθησία, είστε ανάλγητοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι. Είστε μια κυβέρνηση, υπηρέτης του κεφαλαίου», καταλήγει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ