Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεχίζονται οι προβοκάτσιες

Μερικοί μερικοί φαίνεται πως ταυτίζουν ή -τουλάχιστον- μπερδεύουν τις έννοιες πολιτική και προβοκάτσια. Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Γιαννόπουλος, στέλεχος της ΝΔ και αρμόδιος για την ΕΝΑΕ, μιλώντας με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Σημείωσε, μάλιστα, πως για το σκοπό αυτό έχουν γίνει και σχετικές επαφές. Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, διαψεύστηκε κατηγορηματικά και καταγγέλθηκε από το ΚΚΕ. Υποχρεώθηκε, μάλιστα, η ηγεσία της ΝΔ, να προχωρήσει σε δημόσια διάψευση των λεγομένων του στελέχους της.

Τώρα, το θέμα επανέρχεται. Τη σκυτάλη παίρνει η προσκείμενη στη ΝΔ εφημερίδα της Κεφαλλονιάς «Φιλελεύθερος Ριζοσπάστης», η οποία αναπαράγει σε μεγαλύτερη έκταση και βάθος όλα όσα διαψεύστηκαν και καταγγέλθηκαν. Και όχι μόνον αυτό, αλλά προχωρά παραπέρα και κάνει συστάσεις στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, η οποία απολύτως δικαιολογημένα κατάγγειλε τα επανεμφανιζόμενα προβοκατόρικα σενάρια.

Τέλος πάντων, αν η ΝΔ θέλει, σώνει και καλά, να συνεργαστεί με κάποιους στις δημοτικές εκλογές, μπορεί ανέτως, να το πράξει με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συμφωνεί τόσο στις γενικές πολιτικές θέσεις, όσο και στις σχετικές με το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με το ΚΚΕ και τις θέσεις του, όμως, βρίσκεται τόσο μακριά, όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ