Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξ-ασφαλιστείτε..!

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΤΕ παραιτηθεί είτε όχι ο Τάσος Γιαννίτσης, προφανώς, ουδόλως ενδιαφέρει κανέναν ασφαλισμένο σε αυτή τη χώρα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση από τις αντεργατικές προθέσεις της για το Ασφαλιστικό!

Οσο για τα σενάρια παραίτησης του υπουργού Εργασίας, το μόνο που δείχνουν είναι τη συνήθη προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει το πολιτικό κόστος όπως μπορεί και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Ξέρετε, είναι σαν ένα μπαλάκι που καίει το Ασφαλιστικό και προσπαθούν να το πετάξουν ο ένας στον άλλον.

Τώρα, για τον υφυπουργό Νίκο Φαρμάκη, που αισθάνεται λέει μόνος του στην υπόθεση του Ασφαλιστικού, να τον παρηγορήσουμε λίγο. Εχει στο πλευρό του τις ασφαλιστικές ιδιωτικές εταιρίες, που περιμένουν πώς και πώς να γίνουν πραγματικότητα τα όσα λέει η κυβέρνηση.

Α, και μια παράκληση προς την κυβέρνηση: Να τον ξαναστείλετε τον Χρήστο Πρωτόπαππα σε τηλεοπτική εκπομπή για το Ασφαλιστικό, κάνει πολύ καλή δουλιά. Είναι αποκαλυπτικός και ως προς το πού το πάει η κυβέρνηση αλλά και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ξεφτίλα ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, αυτός ο Αβραμόπουλος προσπαθεί κατά την προσφιλή του συνήθεια να εκφράζει θέσεις γενικώς και αορίστως για το Ασφαλιστικό, αλλά του ξέφυγε αυτή η «χρησιμοποίηση μεθόδων και πρακτικών της ελεύθερης αγοράς» που προτείνει για το θέμα. Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται «μετάφραση» η πρόταση του δημάρχου.

Μια φορά ο Σημίτης, είπαμε, κάνει ότι αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα και χτες συναντήθηκε με τον Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ενόψει του 2004! Κοιτάζει, βλέπετε, το μέλλον!

Το κακό είναι ότι το κοιτάζει και ο Ελληνας πολίτης αλλά το βλέπει μαύρο, κατάμαυρο!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ