Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Οι ΚΝίτες τιμούν το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) και ιδιαίτερα για τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού στην Πελοπόννησο, πραγματοποιούν οι ΚΝίτικες Οργανώσεις της Ανατολικής Πελοποννήσου μαζί με τις Οργανώσεις της Αχαΐας και τη Σπουδάζουσα Πάτρας, το Σάββατο 28 του Απρίλη στις 11 π.μ., στον Ταΰγετο, στη θέση ξυλουργικό εργοστάσιο Αρτεμισίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου, σημείωσε πως «η Οργάνωσή μας κάνει μια προσπάθεια να γνωρίσει την ιστορία του τόπου μας, να γνωρίσει την ιστορία του κόμματός μας, του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η πάλη του ΔΣΕ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, γιατί οραματιζότανε μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη από τους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια, για μια χώρα όπου ο λαός θα είχε την εξουσία».

«Τα μηνύματα από την πάλη των μαχητών του ηρωικού ΔΣΕ - υπογράμμισε ο Φώτης Ρηγανάκος - είναι επίκαιρα σήμερα, όπου στα Βαλκάνια οι ΝΑΤΟικοί μαζί με την ΕΕ και με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το νέο γύρο αίματος, όπου κάθε μέρα παίρνονται πίσω δικαιώματα της εργατικής τάξης που κερδήθηκαν με αίμα, όπου τα αδιέξοδα γίνονται μεγαλύτερα για τη νεολαία».

«Εμείς - κατέληξε ο Φώτης Ρηγανάκος - καλούμε τους νέους και τις νέες να γυρίσουν την πλάτη τους στους "εκσυγχρονιστικούς μονόδρομους", να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες που τους καλούν να υποταχθούν στο "ρεαλισμό" της ηττοπάθειας, του απασχολήσιμου, της ανεργίας. Τους καλούμε να οργανωθούν στις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, να γνωρίσουν την ομορφιά της οργανωμένης πάλης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό. Τους καλούμε να έρθουν στην εκδήλωσή μας για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του κόμματός μας, να συζητήσουμε και να γλεντήσουμε».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Σαββάτου είναι το ακόλουθο:

  • 9 π.μ.: Οδοιπορικό των Οργανώσεων από το μονοπάτι Λαγού Χάνι - Αλαγονία.
  • 11 π.μ.: Ομιλία από τον Φώτη Ρηγανάκο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου.
  • 11.25 π.μ.: Ανάγνωση βιογραφικών σημειωμάτων αγωνιστών του ΔΣ Πελοποννήσου.
  • 11.40 π.μ. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Πελοπόννησο» του Αρίστου Καμαρινού, αξιωματικού της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.
  • 1 μ.μ.: Λαϊκό γλέντι με αντάρτικο και πολιτικό τραγούδι. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Αρίστος Καμαρινός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ