Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ξαναθυμούνται τις ταυτότητες

Αναθέρμανση της αντιπαράθεσης για τις ταυτότητες επιχειρούν κυβέρνηση και Εκκλησία, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης από τη μια και του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου από την άλλη. Ο Μ. Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στις ηλεκτρονικές σελίδες του «flash.gr», επισημαίνει ότι «δεν έχει καμία σημασία ο αριθμός των υπογραφών, όπως και ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εξαρτώνται από την οποιαδήποτε πλειοψηφία».

Ωστόσο, μπαίνει στον «πειρασμό» να θέσει θέμα αριθμού υπογραφών: «Επί έξι μήνες συλλέγονται υπογραφές με πολλούς τρόπους, που δεν είναι πάντα ορθόδοξοι, από την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πόσες είναι; Δε μας έχουνε πει. Εχει γίνει έλεγχος; Γιατί ακούμε ότι υπάρχουν διπλές, τριπλές υπογραφές, υπάρχουν υπογραφές υπό το κράτος πίεσης και επιρροής του κόσμου». Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα, γιατί «ήταν ανοιχτό από παλιά», ενώ η κυβέρνηση «με τη μικρή δική μου συνδρομή το έκλεισε το θέμα και το έκλεισε επιτυχώς».

Η απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης ήρθε από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χ. Κονιδάρη, ο οποίος αφού κάνει λόγο για «ξύλινη γλώσσα» του Μ. Σταθόπουλου και τον κατηγορεί ότι «αρέσκεται σε αντιπαραθέσεις και να φανατίζει και να διχάζει απροκάλυπτα», επισημαίνει: «Μήπως τελικά προσπαθεί απελπισμένα να πείσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό για την ορθότητα των επιχειρημάτων του και των εν τέλει γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων που ακολούθησε; Μήπως το θέμα έχει κλείσει μόνο σύμφωνα με τη δική του λογική;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ