Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς στο νησί

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στο λιμάνι της Μύρινας διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λήμνου, για να «υποδεχτεί» τον Νίκολας Μπερνς, ο οποίος θα βρεθεί την ίδια μέρα στο νησί του Αιγαίου, για να πάρει μέρος σε επετειακές εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος το Επαρχείο στη μνήμη των νεκρών αλλοδαπών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη της Καλλίπολης το 1915. Στρατιώτες θύματα στο βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μιας άλλης εποχής, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή και θάφτηκαν στα στρατιωτικά νεκροταφεία του Μούδρου και του Πορτιανού.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στο νησί τον Αμερικάνο πρέσβη. Στο πρόσωπό του αντανακλάται, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το βάρβαρο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μιας πολιτικής που ανάβει φωτιές πολέμου στους λαούς του κόσμου και τους οδηγεί στην εξαθλίωση και την υποταγή. Μια πολιτική που επανειλημμένα οδήγησε τη χώρα μας και τη δημοκρατία σε περιπέτειες, μια πολιτική που επέβαλε τη γενοκτονία στο γιουγκοσλαβικό λαό, μια πολιτική που σπέρνει το θάνατο με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και των εμπόρων των όπλων.

Τα μέλη της Επιτροπής, καλούν το δήμαρχο Μύρινας, τον Επαρχο Λήμνου και κάθε άλλη αρχή του τόπου «να μη λερώσουν τα χέρια τους δίνοντάς τα στα αιματοβαμμένα χέρια του εκπροσώπου των ιμπεριαλιστών». Παράλληλα, καλούν το λημνιακό λαό, να εκφράσει τα φιλειρηνικά, αντιΝΑΤΟικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ