Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
Επικίνδυνες οι κυβερνητικές επιλογές

Την παρουσία επικίνδυνων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού που αν εξέλειπαν θα μπορούσε να αντιμετωπίζει υπάρχοντα προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου, που ξεκίνησε χτες στην ολομέλεια της Βουλής. Παίρνοντας το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: Στο νομοσχέδιο «έχουν εμφιλοχωρήσει δυο ή τρεις πολιτικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους», αν και «υπάρχουν θετικές παρεμβάσεις, αντιμετωπίζονται κάποια ζητήματα και το ΚΚΕ θα τα ψηφίσει ως άρθρα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Αρθρο 6 του νομοσχεδίου που ορίζει την αναβάθμιση του πολίτικου συμβουλίου του ΥΕΘΑ, αναρωτώμενη «γιατί ο υπουργός να χρειάζεται ένα συμβούλιο ισάξιο των αρχηγών των όπλων», τόνισε ότι αφαιρούνται από το Στρατό «τα θεσμοθετημένα όργανα και σειρά αρμοδιοτήτων» και αναβιβάζονται «στο επίπεδο ενός αρχηγού κλάδου». Παρόμοια κριτική άσκησε και στα άρθρα που αφορούν τα «ινστιτούτα στρατηγικής». Συνολικά το σκηνικό που διαμορφώνεται, συνιστά ένα «Βατικανό»! Με βάση τα παραπάνω η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τσίμας σημείωσαν ότι το νομοσχέδιο επιλύει χρόνια προβλήματα (κυρίως συνταξιοδοτικού χαρακτήρα) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ