Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ κράτος και μεγάλη εργοδοσία

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για το υπαρκτό πρόβλημα των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία. Απορρίπτουμε κάθε αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λογική ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και κυρίως με τη λογική ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Δεν πρέπει - τόνισε - να δεχτεί κανένας εργαζόμενος να δώσει ούτε μία δραχμή στο λεγόμενο κλείσιμο των ελλειμμάτων. Πρέπει να πληρώσουν μόνον οι υπεύθυνοι, το κράτος και η μεγάλη εργοδοσία.

Επίσης, η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι και τον λεγόμενο κοινωνικό πόρο. Πρόκειται για μεγάλη απάτη, είπε η Αλ. Παπαρήγα. Η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα απ' έξω τα κέρδη και τα κεφάλαια της καπιταλιστικής εργοδοσίας και το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει τα βάρη ελαφρύνοντας την εργοδοσία, ενώ βάζει να πληρώσουν πάλι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μεταξύ τους το μάρμαρο. Ταυτόχρονα, η ΓΓ του Κόμματος προειδοποίησε ότι η μεγάλη επίθεση, που θα γίνει στους εργαζόμενους, είναι με την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών υγείας, γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ