Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Κόμμα στα πρότυπα ΑΕ

Στα πρότυπα ανώνυμης εταιρίας, «στήνει» το κόμμα του ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πασχίζει να πείσει ότι το εγχείρημά του δεν έχει «βαλτώσει». Δεν είναι τυχαίο ότι όρισε γενικό διευθυντή του κόμματός του τον Ν. Ζαβάκο, διευθυντή μέχρι πρόσφατα παραρτήματος πολυεθνικής εταιρίας («Miele»). Από την άλλη, τα ονόματα των στελεχών που ανακοινώθηκαν χθες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η απήχηση του ΚΕΠ στην κοινωνία έχει συρρικνωθεί δραματικά. Αρκεί να σημειωθεί ότι το κύριο βάρος του νέου κόμματος το σηκώνουν οι συνεργάτες του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμο, όπως ο αντιδήμαρχος Γ. Πιερουτσάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Απέργης, Βελέντζα, Παπαθανασίου και Αδαμοπούλου.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας χθες στην πρώτη επίσημη σύσκεψη των στελεχών, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Τράπεζα δεν ενέκρινε το δάνειο που είχε ζητήσει ο ίδιος, επικαλούμενη, όπως είπε, τυπικά κωλύματα. Πρόσθεσε ότι «χρειάζονται χρήματα και μάλιστα πολλά» και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση οικονομικής εξόρμησης χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τα λοιπά, ο Δ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη θέση του ότι δε θα κάνει καμία προεκλογική συνεργασία ή μετεκλογικά «παζαρέματα», αλλά την ίδια στιγμή φρόντισε να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι η συνεργασία επιβάλλεται όταν εξυπηρετεί «εθνικούς και κοινωνικούς σκοπούς». Εξάλλου, αναφερόμενος στη στάση του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές, πρότεινε στα δύο μεγάλα κόμματα να στηρίξουν κοινό υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει και το κόμμα του, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε παλιότερα.

Επίσης προσδιόρισε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του για τις 24 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ